Titánok – Gyergyói HK 2:1

  • 2022.02.17. 21:32
  • Fehérvárav19

Jó teljesítménnyel fektettük két vállra a Gyergyót!

Erste liga / Alapszakasz -
2022.02.17 Csütörtök / 18:40
Fehervar Hockey Academy 19
vége
2:1
(1:0, 0:0, 1:1)
Nézőszám: 354
Gyergyói HK
Székesfehérvár / Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok
VARJÚ ÁRPÁD, WOLF LÁSZLÓ, MIZSÁK PÉTER, SZABÓ DÁVID
Fehervar Hockey Academy 19
Horváth (Szeles) – Dolinar, Mingazov, Reiter, Kóger, Molnár, Farkas, Hercsel, Nochta, Krasnican, Lundin, Ambrus Cs., Ambrus G., Rétfalvi, Dudkin, Nagy, Fekete, Keceli-Mészáros, Mayer, Alapi, Csiszer
Gyergyói HK
Rinne (Demeter) – Haaranen, Kozma, Bodó, Orban, Tranca, Fejes, Saari, Császár, Sárpátki, Szigeti, Ferenc, Imre, Di Diomete, Silló, Vincze G., Györfy, Todor, Bíró, Sándor-Székely, Szabó K.
Gólszerzők: Rétfalvi (2) ill. Sárpátki
Kiállítások: 8 perc ill. 6 perc
Nagy energiával kezdte a meccset a Gyergyó, villámgyors támadásokat vezetett és veszélyeztette a kapunkat. A lendület nem tartott sokáig és szépen lassan kezdett kiegyenlítődni a pálya. Oda-vissza folytak a támadások, mindkét kapu előtt alakult ki gólhelyzet. A 14. percben emberhátrányba kerültünk, miután a játékvezetők Kógert látták szabálytalannak. Jól védekeztük ki, sőt nagyjából 20 másodperccel a hátrány vége előtt Rétfalvi lesett le egy rossz átadást, a szólóját pedig szépen értékesítette. A játékrész hátralévő részében nem történt változás, vezetéssel mehettünk a szünetre.
 
A második harmadban nem változott az eredmény, de persze helyzet akadt bőven. A mi kapunkban Horváth Dominik ismét jó napot fogott ki és nagy védéseket mutat be. Az idény során tapasztalt gyergyói fölény nem látszódott ez első két harmadban, talán az is közrejátszik benne, hogy ellenfelünk tegnap még Győrben lépett jégre. A harmad 13. percében Sárpátki ült ki a büntetőpadra, szépen forgattuk a pakkot előnyben, de gól nem született belőle. Negyven másodperccel a harmad vége előtt Ambrus Gergő hatalmas vasat lőtt, de így is nálunk az előny a záró periódusra.
 
A harmadikban folytatódott a mezőnyjáték, gyűrték egymást a csapatok, de Horváth továbbra is remekelt. Szerencsére nagyon hamar, három perccel a harmad kezdete után Rétfalvi másodszorra is megzörgette a hálót, amivel kényelmes előnnyel várhattuk a végjátékot. Következett egy kiállítás mindkét oldalon, a 4 a 4 elleni játékból nem született gól egyik csapat számára sem. Három perccel a vége előtt Farkast küldték ki a játékvezetők, amire még a kapust is lehozta a Gyergyó, így sikerült Sárpátkinak szépíteni. Időt is kért a vendég csapat, de nem segített, a Titánok hatalmas győzelmet arattak és szépen zárták a hazai alapszakaszt!
 
Anatoli Bogdanov, vezetőedző: "Amikor ilyen nehéz ellenféllel állsz szemben, soha nem gondolhatod, hogy átgyalogolsz rajtuk és viszed a pontokat. Az első harmad első 10 percében óvatosak voltunk, aztán beálltunk arra a szintre, amire ehhez a meccshez szükség volt. Az őszinte véleményem az, hogy megérdemeltük a három pontot, de persze az utolsó percek emberhátrányban melegek voltak. Kemény meccs volt, de ma jobbak voltunk."