Titánok – DEAC 2:5

  • 2022.02.24. 21:36
  • Fehérvárav19

Emelt fővel fejezhetjük be az Erste Ligát!

Titánok / Rájátszás -
2022.02.24 Csütörtök / 18:40
Titánok
vége
2:5
(1:0, 0:3, 1:2)
Nézőszám: 498
DEAC
Székesfehérvár / Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok
BABIC VLADIMIR, NÉMETH MÁRTON, ÁRKOVICS GERGŐ, KÖVESI BENCE
Titánok
Horváth (Belomoev) – Dolinar, Mingazov, Kóger, Reiter, Molnár, Farkas, Nochta, Szabó P., Krasnican, Lundin, Ambrus Cs., Keceli-Mészáros, Alapi, Dudkin, Mayer, Nagy, Jábor, Dézsi, Fekete, Csiszer
DEAC
Hetényi (Gönczi) – Sándor F., Gőz, Jakabfy, Kozma, Spirko, Kuleshov, Molnár, Klimek, Kloz, Berta, Vokla, Borbát, Almási, Bogesic, Mazzag, Dalecky, Turcotte, Novotny, Sági
Gólszerzők: Ambrus Cs., Dudkin ill. Kuleshov, Turcotte (2), Molnár, Spirko
Kiállítások: 4 perc ill. 4 perc
A debreceniek fölényben töltötték az első pár percet és beszorítottak minket a harmadunkba. Ez után, ahogyan az eddigi meccseken, taktikus és szép támadásokat vezettünk. A harmad ötödik percében aztán Csiszer került helyzetbe, éles szögből leadott lövését Hetényi pont Ambrus elé rúgta, a házi pontlista vezetője pedig köszönte a lehetőséget és megszerezte a vezetést. Szinte rögtön utána Dalecky ült ki a büntetőpadra, az előnyből pedig két nagyobb helyzetet is ki tudtunk harcolni, sajnos gól nem született belőle. A 13. percben volt egy újabb emberelőnyös lehetőségünk, de lövésig sem nagyon jutottunk, így abból sem jött a második gól. A DEAC egyszer-egyszer percekre beszorított minket, de Horváth magabiztosan védi kapuját. Amikor éppen nem, ahogyan három perccel a vége előtt is, Keceli a gólvonalról menti meg a korongot. Jó játékkal vezettünk 20 perc után.
 
A középső harmad harmadik percében máris megszerezte az egyenlítő találatot a Debrecen. Miután Reiter adta el a korongot, egy lövés után ide-oda pattogott a korong, amire Kuleshov csapott le és szerzett szerencsés gólt. Támadásban maradt a DEAC, a meccs 32. percében Novotny és Turcotte ugrott ki kettő az egy ellen, amiből utóbbi szép gólt szerzett. Három perccel később kétgólosra nőtt a vendég előny, miután Almási lövése kipattant Horváthról, a kipattanóra pedig Molnár érkezett, szinte üreskapuba paskolva a pakkot. Nehézzé tettük magunknak az utolsó harmadot, reméljük, a keddihez hasonló feltámadást láthatunk a záróperiódusban is.
 
A harmadik harmadra elfogyott az energia, a DEAC azt csinált a jégen, amit szeretett volna. Öt perccel a harmadban jött az első kiállítás, Turcotte pedig egy sakk-matt helyzetet fejezett be. Hét perccel a vége előtt Spirko vitte be a kegyelemdöfést és eldöntötte a meccset. A végén Dudkin még szépített, de tényleg csak szépségtapasz volt az eredmény szempontjából. A vége 2:5 a Debrecennek, összesítésben pedig 3:0, amivel bejutottak az Erste Liga rájátszásba. Sok sikert kívánunk nekik a továbbiakban!
 
Anatoli Bogdanov, vezetőedző: "Ezen a meccsen erős első 10 percet mutattunk, azt játszottuk, amit szerettünk volna. A Debrecen ezek után felgyorsított és bekeményedett, majd a második harmadban meglőtték azokat a gólokat, amit mi a kapujuk előtt nem tudtunk. Minőségi lehetőségeink voltak az egész meccsen, de nem tudtuk belőni őket. Ez természetesen felemészti az energiát. Úgy érzem, hogy ma elfogyott a benzin a csapatból, a padunk nagyon rövid volt. Az egész párharcot hat védővel és három centerrel játszottuk végig. Minden tapasztalt taxisofőr tudja, ha elfogy a benzin, megállsz és tankolsz a benzinkúton. Sajnos ma nem volt kút a közelben. Összességében, ha egy csapat 3:0-ra nyer egy három nyert meccsig tartó párharcban, nem is kérdés melyik együttes a jobb. Nagyon büszke vagyok a csapatra és az útra, amit bejártunk. Ha valaki azt mondja szeptemberben, vagy novemberben, hogy közel leszünk a rájátszáshoz és kemény munkára kényszerítjük a Debrecent, elképzelhető, hogy orvosi kezelést tanácsolok neki. Most mégis itt vagyok és nincs szégyenkezésre okunk. Ott hagytunk mindent a jégen, a srácok pedig emelt fővel járhatnak. Sikerült elérnünk, hogy a szurkolók és a média is beszéljen rólunk. Örülök az edzői stábnak, rengeteg időt és energiát fektettünk a szezonba, de végül a játékosok hozzák meg a döntést, hogy az edzők által mutatott úton járnak, vagy esetleg saját utat járnak. Örülök az egész csoportnak, ahogyan, mint egyén és sportoló fejlődtek és értek egész idényben. Amit kértünk tőlük megtették és itt az eredménye. A vége persze keserű, mert ha valamelyik meccset meg tudtuk volna nyerni, talán ajtót nyithatott volna egy meglepetés felé. Ez a sport és remélem, hogy a vereség emlékeztetni fogja a fiatalokat, hogy mennyit kell hajtani és küzdeni, hogy elérd az álmod. Remélem, ez a projekt sok jót tesz majd a jövőben Székesfehérvárnak és a magyar jégkorongnak egyaránt."