Súlyos vereség a Gyergyó ellen

  • 2022.09.28. 10:07
  • Fehérvárav19

Már az első tíz perc után nagy hátrányba került a FEHA19 a Gyergyó ellen az Erste Liga keddi játéknapján.

Bár fehérvári lövéssel kezdődött a találkozó,  egy perc után a Gyergyó meg is szerezte a vezetést, Slyvestre mattolta a fehérvári kapuban debütáló Márkus Leventét, 0-1. Nagy Ákos válaszolhatott volna, de az ütőjében maradt a gól. Pár minutummal később a vendégek büntettek, Slyvestre volt ismét eredményes, 0-2. A rossz kezdés után próbált szépíteni a FEHA19, Fekete Alex került helyzetbe, de mellé szállt a lövése. A harmad közepén a Gyergyó ismét betalált, Császár Hunor növelte háromgólosra a különbséget, 0-3. Itt még nem volt vége, Di Diomette meglőtte a negyedik gólt is, 0-4, Anatoli Bogdanov kapust cserélt, Orbán Gergő vette át Márkus helyét. A sokkból kellett pár perc, mire felálltak a kék-fehérek, a játékrész végén volt pár lehetőség a fiatalok előtt, de nem sikerült a szépítés.

A második harmad sem indult jól hazai szempontból, Sándor-Székely Ottó lövése csúszott át Orbán hóna alatt, 0-5. Érdemben nem változott a játék képe, a FEHA19 védekezése nem működött, nyolc perc eltelte után sakk-mattra kijátszott ziccert Szigeti zárt le, 0-6. Nem sokkal később Vincze Péter is beköszönt, 0-7. Kiegyenlítettebbé vált a játék, és a Fehérvárnak sikerült is szépítenie négy perccel a játékrész vége előtt, Keceli-Mészáros talált be, 1-7, de kevesebb mint 60 másodperccel később Szigeti visszaállította a különbséget, 1-8.

Az utolsó harmadban is becsülettel mentek a fehérváriak, próbáltak kozmetikázni az eredményen. Voltak hazai lehetőségek, de gólt 11 perccel a vége előtt ismét a vendégek szereztek, Slyvestre harmadszor is betalált a találkozón, 1-9, majd Orban beütötte a tizediket is, 1-10.

A FEHA19 felnőtt csapata hatalmas vereséget szenvedett hazai pályán, de a fiataloknak gyorsan fel kell állni a padlóról, mert pénteken a Budapest Jégkorong Akadémia otthonában lép jégre Anatoli Bogdanov együttese.

Anatoli Bogdanov: "Összességében az eredmény demoralizáló, néha vannak ilyen napok, amikor a dolgok nem úgy alakulnak, ahogy szeretnénk. Ennek ellenére csináltunk jó dolgokat a mérkőzésen, léptünk előre bizonyos dolgokban, az első két harmadban megvoltak gólszerzési lehetőségeink.  Elégedett vagyok azzal, hogy a srácok nem adták fel, cseréről cserére játszottunk. Jelen pillanatban fizetjük még a tanulópénzt, de ezt a „pénzt” el kell raknunk a bankba és reméljük, egy nap pontok formájában megtérül majd. Ez volt az első mérkőzésünk ezen a sűrű héten, mennünk kell tovább előre."

Fotók: Soós Attila