Rendkívül fontos idegenbeli siker

  • 2023.11.26. 23:00
  • KCS

A FEHA19 legyőzte idegenben a Dunaújvárosi Acélbikákat az Erste Liga vasárnapi fordulójában. A sikerből főszerepet vállaltak az elszánt, harcos mezőnyjátékosok és Melnyicsuk kapus, aki bravúros shutoutot ért el.

Erste Liga / Alapszakasz -
2023.11.26 Vasárnap / 17:00
Dunaújvárosi Acélbikák
vége
0:1
(0:0; 0:1; 0:0)
Nézőszám: 120
Fehervar Hockey Academy 19
/
Varjú Á., Dósa K., Dömötör, Vincze D.
Dunaújvárosi Acélbikák
Tóth B. - Svars, Léránt, Szalma, Lorraine, Dostalek, Sysak, Blomberg, Elomaa, Koskinen, Sillanpaa, Varga A., Maarnela, Ödman, Nemes, Somogyi, Marosi, Pinczés O., Szabó Cs.
Fehervar Hockey Academy 19
Melnyicsuk - Racsinszkij, Seregély, Zezelj, Dobos, Blasko, Falus, Salamon, Strazdins, Fekete, Ambrus Cs., Koszinszkij, Bajkó, Németh Z., Farkas L., Lászlóffy, Farkas I., Alapi M., Bogesic
Gólszerzők: Németh Z.
Kiállítások: 2, ill. 2 perc
A FEHA19 harmadszor mérte össze erejét a Dunaújvárosi Acélbikák együttesével a szezonban, az első két mérkőzés a piros-fehérek sikerét hozta. Értékes pontokért ment tehát a mai csata, hiszen kiélezett a felek között a harc a tabellán. Az első harmadban több helyzet adódott a hazaiak előtt, Melnyicsuk vezérletével azonban mindet hatástalanította a FEHA19 védelme. A második harmad kiegyenlítettebb játékot hozott, és a meccs derekán emberelőnyben meg is szereztük a vezetést Németh Zalán révén. A folytatásban nagy elszántsággal őrizte előnyét a FEHA19, és megérdemelt három pontot szerzett.
Niko Eronen: – Az első harmadot teljes kontroll alatt tartottuk, nagyon sok első osztályú gólszerzési lehetőségünk volt, de nem tudtunk ezekből betalálni, hogy jó helyzetbe hozzuk magunkat a következő játékrészekre. A második harmadtól kiegyenlítettebbé vált a játék, oda-vissza játékkal, de jól védekezett ellenfelünk és a kapusa is kiválóan teljesített, amivel garantálta csapata számára a három pontot. Megértem játékosaink frusztráltságát, senki sem szereti kihagyni a helyzeteket, nagyon sok volt belőlük, ez volt a fő oka annak, hogy kikaptunk ma.

Anatolij Bogdanov: – Nagyon fontos három pont volt ez a mai mindkét csapat számára, de ha őszinte akarok lenni, akkor a nap hőse egyértelműen a kapusunk volt, ez biztos. Az első harmadba nagyon rosszul álltunk bele, nem voltam elégedett azzal, ahogy kezdtünk, de a kapusunk életben tartott minket. Aztán fordult a szerencse, sikerült lőnünk egy szép emberelőnyös gólt, de rövid a padunk, s folyamatosan egyre rövidebb, így az volt a taktikánk, hogy szorosan védekezünk, így tartva távol a gólszerzési lehetőségektől ellenfelünket. A harmadik harmadban ezt meg is csináltuk, de összességében nem volt ez egy egyszerű meccs az edzők számára, ezt a kollégám is megerősítheti. A három pontért jöttünk, ezt meg is szereztük, az eredménnyel elégedettek vagyunk. Nem pont úgy akartuk ezt elérni, ahogy sikerült, de a három pont az három pont. Megyünk tovább.