Pontrablás a címvédőtől

  • 2023.01.20. 10:36
  • Fehérvárav19

Az Erste Liga csütörtöki játéknapján a FEHA19 felnőtt együttese a Sport Club Csíkszereda gárdáját fogadta. Anatoli Bogdanov együttese 2023-ban megszerezte első pontját.

Pörgős játékkal és vendég próbálkozással kezdődött el a mérkőzés, az első hazai lövésre majdnem három percet kellett várni, Mokshantsev kísérlete kerülte el a rövid felső sarkot. Felvette a FEH19 az utazó sebességet, egyre többet volt a fiataloknál a pakk, de Samankou mindig résen volt. Egyre több és egyre jobb lövésekkel kínálták meg a hazaiak a csíkszeredai kapust, de sajnos Reiter, Ambrus és Mokshantsev sem járt sikerrel. Kilenc perccel a kezdést követően emberelőnybe került a Fehérvár. Öt a négy ellen az aktívan játszó Mokshantsev csak az oldalhálót találta el, a túloldalon Sakchkov a kapuvasat csöngette meg. Később a vendégek is fórba kerültek, de Rokaly és Sakchkov lövését védte Márkus. Négy perccel a vége előtt Mokshantsev került hatalmas ziccerbe, de közelről a lába között felemelt korongot védte Samakou, majd Zohovs sem tudott túljárni a portás eszén. A vendégeknek is jutott a játékrész végén hatalmas helyzet, Rokaly ziccerét hárítani tudta Márkus.

A második harmad Zohovs hatalmas ziccerével startolt el, de Samakou ismét védeni tudott. Négy perc elteltével Casaneanu éles szögből próbálkozott, azonban Márkuson nem tudott kifogni a vendégek csatára. Aztán emberelőnybe került a Sport Club, de a fehérváriak védelme állta a sarat Kiegyenlített játék folyt a jégen. Nyolc perc eltelte után Mingazovot vágták szájon ütővel, a síp néma maradt, majd a támadás végén Salló lőtte ki a jobb felsőt, 0-1. Nem sokáig volt ott az előny, alig egy perccel később egy villámgyors akciót Cizas fejezett be pontosan közelről, 1-1. A bekapott gól feltüzelte az erdélyi gárdát, záporoztak a lövések Márkus kapujára, de közben Farkas László is kiléphetett a védők közül, de kimaradt a ziccer. A játékrész végén megszerezte a vezetést a FEHA19, Németh Zalán pofozott be egy kipattanót közelről, 2-1.

A harmadik harmad nem kezdődött jól fehérvári szempontból, alig fél perc elteltével Sofron egalizált, 2-2. Kis zavart támadt Anatoli Bogdanov együttesénél, ezt majdnem Péter Balázs használta ki, de Márkus védett. A harmad derekán emberhátrányba került a FEHA19, Krikunov helyzeténél kellett Márkusnak közbeavatkoznia. Öt és fél perccel a vége előtt Ambrus és Cizas indulhatott meg kettő az egy ellen, Samankou azonban védett. Helyzetek adódtak mindkét oldalon, de gól nem született, így jöhetett a hosszabbítás.
A ráadásban is kiegyenlített volt a játék, 19 másodperccel a vége előtt Milan indult meg és magabiztosan értékesített a ziccert, 2-3. A FEHA19 felnőtt együttese megszakította hét meccs óta tartó pont nélküli szériáját, méghozzá a címvédő ellen.

Anatoli Bogdanov: "Összességében tetszett a mérkőzés, jó találkozó volt. Apróságok döntöttek a két csapat között, nem feltétlenül a taktika vagy a technika döntött, hanem hogy ki tudott jókor jó helyen lenni. Jó munkát végeztünk ma. Jó néhány gólszerzési lehetőségünk volt, de egész szezonban nehezen találjuk az utat a hálóba. Az ellenfél kapusa kiválóan védett, gratulálok a Csíkszeredának, nem lehetett könnyű számukra ez a mérkőzés, de tapasztalt csapatként megtalálták a módját hogyan nyerjék meg a találkozót. Egyre közelebb kerülünk, jó úton járunk, rászolgáltunk a pontra."

Fotók: Soós Attila