Öt fehérvári játékos is ott volt az Universiadén

  • 2023.01.22. 12:07
  • Fehérvárav19

A magyar egyetemi csapat Amerikában vett részt a Téli Egyetemi Világjátékokon, a keretben öt fehérvári játékos kapott helyet, valamint a szakmai stábban ott volt Székely Csaba is.

Vas Márton együttese Szlovákia ellen nyitotta a tornát, a 0-0-s első harmadot követően a második és a harmadik játékrészben is két-két gólt kaptak a mieink, végül 4-0-ás vereség lett a találkozó vége. A kaput Tóth Balázs Károly védte, a mezőnyben szerepet kapott Farkas Botond, Szabó Péter, Nagy Ákos és Alapi Márton.

A második mérkőzésén nagy pofonba szaladt bele a válogatott, Kazahsztán gárdája ellen 9-1-es vereséget szenvedtek a magyarok, a mieink gólját Kovács Sebestyén szerezte, Nagy Ákos asszisztot jegyzett.

A harmadik körben megszületett a mieinke első sikere a 2023-as Téli Egyetemi Világjátékokon, az ellenfél Korea volt. Tóth Balázs egy mérkőzés utáni pihenőt követően ismét elfoglalta helyét a kapuban. A magyar csapat az első két harmadban magabiztos játékot mutatott be, az első játékrészt 3-1-re, míg a másodikat 4-0-ra nyerte meg. A harmadikban az ázsiai csapat háromszor is betalált, de ez csak az eredmény kozmetikázására volt elég, Vas Márton legénysége 7-4-re győzött, a második gólt Nagy Ákos szerezte.

A negyedik összecsapást Nagy-Britannia ellen vívták meg a magyarok, az első két játékrészben eldőltek a lényegi kérdések, miután 6-0-át mutatott az eredményjelző a második szünetben. Az utolsó harmadot a britek nyerték meg 3-2-re, de a találkozót 8-3-ra nyerte Magyarország. A FEHA19 játékosai remekeltek, Nagy Ákos és Farkas Botond két-két gólpasszal zárt, valamint Alapi Márton betalált.

A csoportküzdelmek utolsó találkozóján az Amerikai Egyesült Államok ellen léptek jégre a mieink. Az első és az harmadik harmad szorosan alakult, azonban a középső játékrészben öt gólt is kapott Vas Márton együttese. A B csoportban a negyedik helyen végzett a magyar válogatott.

Fotók: MJSZ