Világbajnokok mellől az Akadémiára

  • 2023.07.18. 09:30
  • KCS

Ismét egy komoly játékosmúlttal, egyszersmind nagy potenciállal rendelkező védőjátékost jelenthetünk be: a belarusz utánpótlás-válogatott Gennagyij Koszinszkij a világbajnok orosz jégkorongozókkal megerősített belarusz Dinamo Molodecsno csapatától érkezik a FEHA19-hez.

A mindössze 23 esztendős Gennagyij Koszinszkij fiatal kora ellenére komoly tapasztalatokat halmozott fel, hiszen alig 18 évesen már bemutatkozott a felnőttek között hazája élvonalában, és immáron 188 első osztályú mérkőzés rutinját tudja felmutatni. Korosztálya legtehetségesebb védői között tartották számon az A-csoportos Belaruszban, ifjúsági A-világbajnokságon képviselte is hazája színeit.

Nagy teherbírású jégkorongozó, a tavalyi idényben 63 klubmérkőzésen lépett jégre, amelyeken kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott a negyeddöntőig masírozó, kifejezetten jó játékerőt képviselő klubjában. Olyan csapattársaktól leshette el tavaly a jégkorongsport mesterfogásait, mint az első körösen NHL-draftolt, kétszeres világbajnok, 400-nál is több NHL-mérkőzésen fellépő orosz klasszis, Nyikolaj Zserdev, vagy éppen a világbajnok orosz csatár, Denisz Kokarjov.

Címlapkép: Andrey Raginski, www.eliteprospects.com