A fővárosban maradtak a pontok

  • 2022.10.08. 16:24
  • Fehérvárav19

Az Erste Liga pénteki játéknapján a FEHA19 felnőtt csapata az FTC-Telekom együtteséhez látogatott.

Lendületesen kezdte a FEHA19 a találkozót, a megilletődöttség apró jele sem látszódott Anatoli Bogdanov együttesén, az első komoly helyzet Alapi előtt adódott, majd Ambrus is helyzetbe került, de Arany védett, a túloldalon Kulmala használt ki majdnem egy kisebb hibát, de Márkus résen volt. Nyolc perc eltelte után Low került ziccerbe, de a fehérvári portás és a védők hárították a veszélyt. Később már nem úszta meg a Fehérvár, Kaijser értékesített egy kipattanót, 1-0. Átvette teljesen a játék irányítását az FTC, egy elhozott buli után Nagy Gergő bombája kötött ki a hálóban hat és fél perccel a játékrész vége előtt, 2-0. A harmad utolsó percében Rétfalvi és Cizas ügyeskedett Arany kpauja előtt, de a szépíteni nem sikerült.

A középső húsz perc elején ugyan nyomott a Fradi, de a mérkőzés elejéhez hasonlóan a fiatalok bátran jöttek ki az öltözőből. Az idő múlásával megint kicsit fölénybe kerültek a fővárosiak, távolról, és közelről is próbára tették Márkust. A harmad közepén egy hazai akció Aranytól indult, és két gyors passzt követően Betteridge használt ki egy ziccert, 3-0. Majd a zöld-fehérek öt a négy ellen támadhattak, de inkább a Fehérvár veszélyeztetett, Keceli-Mészáros és Nagy Ákos is megkínálta Aranyt egy lökettel. Öt perccel a játékrész vége előtt a FEHA19 rosszul cserélt, Nagy Gergely meglógott és hatalmas gólt szerzett, 4-0.

A záróetap elején kettős előnyben sikerült a kék-fehéreknek szépítenie Rétfalvi révén 4-1, majd az FTC is támadhatott fórban. Újabb Fejér megyei emberelőnyben nem sikerült tovább faragni a különbségen, majd öt az öt ellen a Ferencváros uralta ismét a mérkőzést. Végül a hazai fölény újabb gólban már nem mutatkozott meg, a Ferencvárosé lett a három pont.

Arany Máté: "Át tudtuk hozni azt a jó letámadásunkat, amit az Újpest ellen játszottunk az előző mérkőzésünkön, úgy kezdtük, azzal a tempóval és azzal a sebességgel. Közel voltunk a Fradi-játékosokhoz és ezért tudtunk jó letámadásokkal nyomást gyakorolni rájuk, ami miatt tényleg jó volt az első harmad első fele. Jött utána két gól, ami miatt kicsit visszavettünk és alap igazság a hokiban, hogy nehéz úgy játszani, ha nincs nálad a korong. A második és a harmadik harmadban pedig nem volt sokat nálunk a korong. Nem is nagyon tartottuk magunkat ahhoz, amire kértük a srácokat, hogy ha meg is szerezzük a korongot akkor tartsuk meg és próbáljunk meg passzokkal kijönni a harmadból. Legyünk közel egymáshoz, hogy ezek könnyű passzok legyenek, de utána kezdjünk el korcsolyázni. Sok olyan dolgot nem csináltunk, amivel mi hatékonyak tudunk lenni."

Fotók: Fradi Média