Miskolcon már az aranyérem lesz a tét

  • 2023.03.18. 14:04
  • Fehérvárav19

A FEHA19 U21-es együttese eddig veretlenül menetelt a korosztályos bajnokság rájátszásában. Vasárnap pedig kezdődik a finálé, az első két összecsapást a DVTK otthonában rendezik majd meg.

Vaszjunyin Artyom együttese a második helyen zárta az alapszakaszt, majd a rájátszás első köre megyei párosítást hozott, hiszen a FEHA19 a Dunaújvárossal csapott össze. A kék-fehérek keretéhez ekkor csatlakoztak az Erste Ligás együttesben szerepet kapó játékosok is, így bő kerettel várhatta a playoffot a gárda. A két győzelemig tart negyeddöntőt két fölényes győzelemmel (8-2, 6-2) abszolválta a gárda. Az elődöntőben mér nehezebb ellenfél következett a Budapest Jégkorong Akadémia személyében, de a négy sikerig tartó párharcban is veretlenek maradtak a fehérváriak (5-2, 6-1, 5-1, 6-2).

„A Dunaújváros ellen sejtettük, hogy az a két meccs egyszerűbb lehet, de arra mindenképpen jó volt az a párharc, hogy az újonnan csatlakozók, az Erste Ligás együttesből lejátszók is beépüljenek a csapatba. A BJA ellen már tudtuk, hogy jóval keményebb dolgunk lesz. Nehéz eldönteni, hogy a nehezebb, vagy a könnyebb ágra kerültünk összességében. A fővárosiak, fiatal, jól szervezett csapat, de végül a játék minden elemében jobbnak bizonyultunk. Ami nagyon tetszett, hogy mindenki teljesen beleállt a feladatba, mind a négy találkozóval meg voltunk elégedve. Meccsről meccsre egyre jobban játszottunk, eddig minden a terv szerint alakul" – tekintett vissza Vaszjunyin Artyom.

Mivel több játékos is csatlakozott a felnőttek keretéből, kicsit újra kellett építeni a csapatot a playoffra.

„Az alapszakaszban sem voltunk rosszak, a második hely megszerzése egy jó eredmény volt. A negyeddöntő első mérkőzése előtti napon találkozott először a teljes keret. Nem volt sok időnk a közös munkára, próbáltunk kicsit csapatot is építeni, hogy összerázódjanak a sorok. A teljesítmény kicsit más szinten volt a kezdetben, hiszen a felnőttek éppen csak kiestek a playoffból, nem volt egységes a fizikai állapot, de igyekeztünk egy szintre hozni mindenkit."

A fináléban a DVTK Jegesmedvék Akadémiája lesz az ellenfél. A miskolciak zárták az élen az alapszakaszt, így a pályaelőnyt ők élvezik. A párharc vasárnap 18 órakor kezdődik a DVTK otthonában, majd hétfőn másodszor is összecsapnak a felek. Székesfehérvárra csütörtökön és pénteken költözik a négy győzelemig tartó aranycsata.

„Ahogy játszottunk az elődöntőben, ugyanazt a fegyelmezett játékot várom el a srácoktól. A döntőre mindenki felszívja magát, így az akaratot és a tüzet még mindig lehet fokozni. Szerintem amit láttunk a legjobb négy között, az nagyon jól nézett ki, mindenki visszatér lassan, és kisebb változtatásokkal nekiindulunk a döntőnek. Azért megyünk Miskolcra, hogy két győzelemmel térjünk haza, de meccsről meccsre haladunk, először a vasárnapi lebeg a szemünk előtt."