Madácsi Benedek jövőre is a Titánok csapatában

  • 2020.05.27. 09:00
  • Fehérvárav19
A 2019/2020-as szezon csapatkapitánya újabb egy évig Székesfehérváron szerepel.

Madácsi Benedek 1999-ben, Székesfehérváron született és itt is kezdett jégkorongozni. Az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémián eltöltött évei alatt minden évben bajnoki címet ünnepelhetett és 18 évesen mutatkozott be a felnőttek között. A tavalyi szezonban még juniorkorú játékosként vált a Titánok meghatározó tagjává és lehetőséget kapott az EBEL-csapatban is. A 2019/2020-as idényben először kapott meghívót a felnőtt válogatottba, a budapesti EIHC-tornán pedig megszerezte első találatát is a nemzeti együttesben. Az előző évadban ő volt a fehérvári együttes egyik legeredményesebb magyar játékosa, 10 góllal és 17 asszisztal járult hozzá a gárda sikereihez, a szezon utolsó találkozója pedig a 100. mérkőzése volt az Erste Ligában. 

Madácsi Benedek a következőket mondta el szerződése meghosszabbítását követően: „Nem titok, hogy a célom az osztrák bajnokságban szereplő csapatba való bekerülés és ez volt az elsődleges szempontom a szerződés aláírásánál.  A Titánokkal viszonylag eredményes szezont zártunk és úgy érzem, ennél még jobb eredményeket tudunk elérni. A feltételek a fejlődésemhez adottak és nagyon motiváló a szintlépés lehetősége.”

Madácsi Benedek emlékezetes góljai a 2019/2020-as szezonból: 


A mindössze 21 éves támadó a céljairól is beszélt, majd arról is szót ejtett, hogy a mostani helyzetben hogyan zajlik a felkészülése: „A csapattal minél jobb helyezést szeretnénk elérni a bajnokság végeztével, szerintem nem is lehetne más célunk. Évről évre tapasztaltabbak vagyunk és leszünk is, mindenki nagyon sokat tanult az elmúlt években. A fiataloknak meg kell mutatnunk, hogy hogyan tudják átlépni a korlátaikat. Egyéni céljaim a jövő idényre nézve, hogy az első számú csapatot is tudjam erősíteni a játékommal, illetve a felnőtt válogatottban is szeretnék szerepelni és ott is minél jobb eredményeket elérni. A mostani helyzetre való tekintettel korlátozottabbak a lehetőségeim a felkészülésre, de ebből is próbálom a maximumot kihozni. Nagyon figyelek az étrendemre, nap, mint nap fejlesztem a technikámat és az erőnléti edzésekre is nagy hangsúlyt fektetek. Mindemellett a napjaimat tanulással töltöm és otthon próbálom az időmet értékesen kihasználni.”

A Fehérvári Titánok csapatában a következő játékosok rendelkeznek szerződéssel a 2020/2021-es szezonra:
Kapusok: Gyenes Dávid, Szeles Martin, Horváth Dominik
Hátvédek: Horváth Milán, Dobmayer Dominik, Kóger Balázs
Támadók: Madácsi Benedek, Balogh Bence, Nagy Ákos, Császár Hunor, Dézsi Bence, Almási Márk, Kovács Alex, Rétfalvi Kristóf, Ambrus Gergő