MAC HKB Újbuda – Titánok 2:3

  • 2022.02.19. 21:40
  • Fehérvárav19

Győzelemmel hangoltunk a hétfőn kezdődő mini-playoffra.

Erste liga / Alapszakasz -
2022.02.19 Szombat / 19:00
Budapest Jégkorong Akadémia HC
vége
2:3
(0:1, 1:1, 1:1)
Nézőszám: 496
Fehervar Hockey Academy 19
Budapest / Tüskecsarnok
HASZONITS MIKLÓS, NAGY ATTILA, SIPOS ROLAND, VINCZE DÁNIEL BALÁZS
Budapest Jégkorong Akadémia HC
Bálizs (Farkas) – Macaulay, Dóczi, Csollák, Klima, Pozsgai, Tóth G., Dansereau, Pápa, Stevens, Ritter, Kreisz, Izacky, Galoha, Tóth R., Molnár, Garát, Ádám, Djumic
Fehervar Hockey Academy 19
Szeles (Belomoev) – Dolinar, Mingazov, Kóger, Reiter, Molnár, Farkas, Hercsel, Nochta, Krasnican, Lundin, Ambrus Cs., Mayer, Keceli-Mészáros, Dudkin, Jábor, Alapi, Csiszer, Dézsi
Gólszerzők: Djumic, Dansereau ill. Csiszer, Jábor, Krasnican
Kiállítások: 8 perc ill. 6 perc
A MAC nagy fölényben játszott az egész harmadban, de a védelmünk és Szeles jól állták a sarat. Az első komolyabb lehetőség a hazaiak előtt adódott, amikor Molnár gáncsolta a nagy lendülettel kapura törő ellenfelet, aki nagy erővel a palánkba csapódott. Szerencsére nem történt sérülés, Molnár viszont mehetett a büntetőpadra. Az előnyt jól kibekkeltük, hiába volt sok kapuralövése a MAC-nak. A 14. percben Csollák akasztotta Ambrust, jöhetett a mi előnyünk, amit Csiszer révén ki is használtunk és megszereztük a vezetést. A harmad végén még Tóth Gergely is kapott egy kisbüntetést, de nagyjából egy perc még átkerül a következő harmadra.
 
Folytatódott az újbudaiak fölénye a második harmadban, jól látható ez a lövésszámon is, hiszen 40 perc játék után kétszer annyi próbálkozása volt a hazaiaknak (34:17). A játékrész ötödik percében Krasnican kapott kiállítást, aminek leteltével majdnem sikerült kiugratni egyből a büntetőfülkéből. A passzra Bálizs körülbelül a kék vonalig kikorizott, ami nem volt jó választás, hiszen az érkező Jábor simán lőtte meg második gólunkat üres kapura. Három perccel később emberelőnybe kerültünk, de nem sikerült tovább növelni az előnyt. A harmad vége előtt másfél perccel előnyből zárkózott a MAC, Macaulay kékvonalas lövésébe Djumic tette bele az ütőjét, ami megtréfálta az egyébként parádézó Szelest.
 
A harmadik játékrész elején szinte egyből emberelőnybe kerültünk, Pápa Márton fogásért ült ki. Az előnyt türelmesen játszottuk ki, de nem találtunk be végül. Az egész meccsen nagyon aktív Krasnican aztán az 57. percben újra kétgólosra növelte a különbséget, viszont Dansereau egy perccel később újra szorossá tette a találkozót. A hazaiak kapuslehozatallal próbálkoztak a végén, a játékosaink pedig saját testi épségüket sem féltve védték a kapunkat, ami három pontot jelentett a zsebbe. A fiúk ma nagyon érett játékot mutattak, jól használták ki a helyzeteiket és nem nyomta össze őket az előnyben lévő játék. Jó ómen a mai győzelem a hétfői Debrecen elleni mini-playoff kezdetére!
 
Anatoli Bogdanov, vezetőedző: „Kemény meccset játszottunk a Gyergyóval még csütörtökön, amiben sajnos elveszítettünk pár játékost sérülés miatt. Ez az egyik nagy kihívás idén, hogy rövid a padunk és ma is három sorral jöttünk. Az öltözőben azt kértük, hogy okosan játszanak a fiúk, de közben azért legyen hoki is, ne csak sarokba bedobott korongok. Ez ment is. A Gyergyó elleni meccshez képest, ami nagy intenzitású volt, ma nem volt akkora tempó. Nem volt szép győzelem, voltak hibák a részünkről, de a kapusunk kiemelkedően védett ma. Mondhatják páran, hogy szerencsénk volt, de a szerencsét ki kell érdemelni és mi ki is érdemeltük. Kihasználtuk az adódó lehetőségeket és a kezünkben tartottuk a meccset. Elégedett vagyok, hiszen a Tüskecsarnokban nyerni nagy dolog, nekünk végre sikerült. Nagyon örülök a fiúknak.”