Lenullázva a fővárosban

  • 2022.10.01. 13:27
  • Fehérvárav19

A FEHA19 felnőtt együttese péntek este a Budapest Jégkorong Akadémia HC ellen lépett jégre idegenben. Sima hazai siker született a találkozón.

Péntek este a veretlen találkozott a nyeretlennel. A FEHA19 a Gyergyó elleni csúnya vereség után próbált talpra állni. Akkor az első tíz percben szinte eldőlt már minden kérdés. A rossz kezdést ezúttal elkerülte Anatoli Bogdanov együttese, de aztán a 11. percben Tóth Richárd értékesített egy kipattanót. AZ egyenlítés helyett még ebben a húsz percben kettőre nőtt a fehérváriak hátránya, egy szépen kijátszott akciót Eetu Elo zárt le.

A második harmad elején egy áthúzódó kiállítás magába hordozhatta volna a szépítés lehetőségét, de nem sikerült betalálni Farkas kapujába. A túloldalon egy fórt mindössze négy másodperc alatt kihasználtak a fővárosiak, Tsulyhin volt eredményes, 3-0. Újabb kihagyott öt a négy ellenei fehérvári szituáció után a 34. percben Schlekmann növelte négyre a BJA előnyét, majd a játékrész végén Djumic is betalált, 5-0.

Az utolsó harmad előtt a lényegi kérdések sajnos már eldőltek, a FEHA19 bár kétszer is fórban támadhatott, a szépítés nem sikerült, sőt az 57. percben Schlekmann beállította a végeredményt.

Arany Máté: „Nehéz egy ilyen mérkőzés után, főleg úgy, hogy a sokadik ilyen eredményűnk, ahol nagyarányú vereséget szenvedünk, mégis a mérkőzés túlnyomó részében jól is tudunk játszani. Vannak periódusok, amiket még mindig jobban össze kell szednünk. Nehéz, mert olyan hibákat vétünk, amik elfogadhatatlanok a mi értékrendünk alapján. Ahogy mi edzünk az úgymond szürke hétköznapokban, ami nekünk a lényeg, hogy a játékosokat fejlesszük, a sok videózás, a sok visszajelzés, a rengeteg edzés, azok a munkaórák amiket mi beleteszünk, egyelőre úgy néz ki, hogy nem térül meg. És ami egy kicsit frusztráló, hogy ugyanazokat a hibákat követjük el, amik mindig megbosszulják magukat. Ugyanazon a módon, hogy gólt kapunk belőlük. Pont ezért, a srácokkal most volt egy kicsit hosszabb elbeszélgetésünk, hogy nézzen mindenki mélyen és jó hosszan a tükörbe, hogy miért is csináljuk ezt. Mert ennek nincs értelme, hogy ennyi áldozatot hozunk, ennyi munkaórát ölünk bele jégen és szárazon, a videó teremben és mindenhol, és ilyen eredményeket érünk el vele, ugyanazokból a hibákból. Most a srácok is beszélnek maguk között, és megpróbáljuk ezt elsőkörben belülről megoldani, hogy mit kell változtatnunk. És tényleg mindenkiről szó van, kapus, hátvéd, csatár, edző, kapus edző. Hogy hogyan legyen látszata is annak a sok munkának, ami ugye tavaly sikerült is, mert tavaly jó eredményeket értünk el, hasonló játékkal. Itt az a nagy kérdés, hogy hogyan tudunk átbillenni azon a ponton, ami után lesz eredménye is a sok munkának."

A FEHA19 legközelebb vasárnap lép jégre, Anatoli Bogdanov gárdája az Újpestet fogadja. Délután négy órától több színes porgrammal várjuk a szurkolókat az Erste Liga matiné keretein belül.

Fotó: Várhegyi Erna / BJA HC