Közvetlen riválishoz utaznak a Titánok

  • 2021.11.18. 14:00
  • Fehérvárav19

A nemzetközi szünet után a Dunaújváros ellen folytatjuk az Erste Ligát.

Pénteken 18:00-kor a Dunaújvárosi Acélbikák ellen lépnek jégre a Titánok az Erste Ligában. A találkozót élőben közvetíti az Erste Liga TV.
 
Ebben a szezonban már a negyedik Újváros elleni meccsre készülünk, hiszen a felkészülés alatt kétszer, a ligában pedig egyszer már találkoztunk velük. Az előszezonban idegenben kérdést sem hagytunk afelől, ki a jobb és 0:5-re vertük meg őket. A hazai visszavágón szoros vereséget szenvedtünk, miután 0:2-es hátrányból felállva, egy találkozóvégi emberhátrányból kaptunk ki 2:3-ra. Az Erste Ligában október elején látogattuk a DAB-hoz, ahol rengeteg hibával játszva 1:0-ra kaptunk ki.
 
A DAB egy meccsel játszott kevesebbet nálunk, ezzel pedig előttünk áll a tabellán, egészen pontosan a 10. helyen. Ők 16 összecsapás után 2 rendes játékidős és 1 hosszabbításos győzelem mellett 13 vereséget számolnak. Legutóbb kedden léptek jégre a bajnokságban, Debrecenben egészen a harmadik játékrészig döntetlenen tartották a meccset, majd az záróharmadban három gól lőve 5:2-re nyert a DEAC. A DAB-ban Németh Péter tartja jó formáját és továbbra is a házi pontlista élén áll 16 meccsen szerzett 7+6 egységével. Érdekes statisztika: A liga leginkább büntetett játékosa a dunaújvárosi Igor Bobcek, aki eddig 52 büntetéspercet szedett össze.
 
A Titánok nem éppen a legjobb zárták az IIHF szünet előtti utolsó hetet. Két Újpest elleni zakó közé azért befért egy FTC elleni győzelem, de összességében az UTE-tól elszenvedett nagyarányú vereségek nem festettek jól a szünet előtt. A Magyar Kupa első fordulójában előbb 7:0-ra kaptunk ki a liláktól, majd hazai pályán 1:0-ra megvertük a magyar bajnok Ferencvárost. Mindezek után ismét Újpestre látogattunk, ezúttal 7:1-es vereséget szenvedve.
 
Sok játékosunk volt érintett a múlt heti válogatott szünetben, így remélhetőleg egy rövid pihenés után mindenki át tudja majd venni az Erste Liga tempóját. A találkozóra egyébként a DAB vezetősége is nagyon várja a fehérvári szurkolókat, erről később még külön is jelentkezünk! Mi is szeretnénk, ha minél többen kísérnétek el minket Dunaújvárosba!
 
Hajrá Titánok!