Komoly erőpróba előtt a fiatalok

  • 2022.10.07. 12:02
  • Fehérvárav19

A FEHA19 felnőtt együttese az első győzelem megszerzése után pénteken a listavezető FTC-Telekom együtteséhez látogat az Erste Ligában.

A FEHA19 kicsit beragadt az Erste Liga rajtjánál, Anatoli Bogdanov együttese két nagyobb vereségbe is beleszaladt, a Gyergyó 10-1-e nyert Fehérváron, majd a Budapest Jégkorong Akadémia HC otthonában 6-0-ás vereség lett a találkozó vége. Múlt vasárnap azonban megtört a jég, hiszen a Titánok az Újpest ellen jól játszva, végig vezetve verték a fővárosiakat 3-2-re a Raktár utcában. Az első győzelem nagy lökést adhat a fiataloknak, hiszen láthatják, hogy a kemény munka meghozza a gyümölcsét.

„Úgy gondolom, hogy mindenki 60 percig tudott koncentrálni a meccsre és ezáltal meg tudtuk verni az Újpestet. Túldolgoztuk őket. A verségek rossz hangulatot hoznak személy szerint nekem is, illetve a csapatnak is. A kedv is rosszabb volt a kereten belül, de az UTE elleni győzelem feldobott mindenkit, sokkal jobb energiával mentek az edzések is” – mondta a találkozó előtt Márkus Levente.

„Sokat jelentett a győzelem a csapatnak. Kicsit lehetett érezni a frusztráltságat mindenkin, hogy a kemény munka ellenére nem jöttek az eredmények, pedig többször a mutatott játékkal nem volt nagy probléma. Sikerült egy jó meccset játszanunk az Újpest ellen, ki kell emelnem a kapusteljesítményt, amely nekünk nélkülözhetetlen ahhoz, hogy egyáltalán esélyünk legyen győztesen kijönni a mérkőzésekből. Nagyon hatékonyan játszottunk együtt öten, volt olyan, hogy az Újpestet be is tudtuk szorítani. Erősségünknek kell lenni, hogy folyamatosan nyomást gyakoroljunk az ellenfeleinkre, és így nehezítsük meg a másik csapat dolgát” – tette hozzá Arany Máté, a FEHA19 másodedzője.

Nem vár ugyanakkor könnyű feladat a fehérváriakra, ugyanis a jelenlegi listavezető Ferencvároshoz látogatnak Nagy Ákosék. Az FTC hat mérkőzést játszott le idáig, Nagy Gergőék mindössze egyszer kaptak ki a Brassótól, megverték a Debrecent, a Csíkszeredát, a DVTK-t, a Dunaújvárost és az Újpestet is.

Anatoli Bogdanov: „A liga egyik legjobb csapata lesz majd az ellenfelünk. Nehéz mérkőzés vár ránk, talán az eddigi legkeményebb teszt áll a csapat előtt. Kíváncsian várom hogyan tudjuk majd kezelni a sebességüket. Tapasztalt, jó játékosaik vannak, akik veszélyes, gól-, és ponterősek. Egy egy komoly kihívás elé állít majd minket, kiderült, hogyan működik a védekezésünk. Meglátjuk, mennyire tudjuk majd a saját játékunkat játszani egy ilyen kaliberű csapat ellen.”

A pénteki mérkőzés 18.30-kor kezdődik a Tüskecsarnokban.