Junior csapatunk magyar bajnok lett!

  • 2015.04.01. 22:08
  • FehervárAV19
 Az EBYSL múltheti megnyerése után U20-as együttesünk a magyar bajnoki aranyat is begyűjtötte.
 Ifjabb Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia – MAC Budapest 4-2 (1-0, 0-1, 3-1)

Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 350 néző. Vezette: Babic, Kincses, Nagy A., Németh M.

Ifj. Ocskay Gábor JA: Kornakker – Szabó D., Pados, Reisz, Sárpátki, Szabó Pál K. – Korbuly, Vokla, Kocsis, Nemes, Hamvai – Szaller, Lengyel, Mazzag, Erdély, Vincze – Szakácsi, Prácser, Balogh, Varga B. Vezetőedző: Tyler Dietrich

MAC Budapest: Arany – Jászai, Stipsicz, Bjelogrlic, Bödök, Terbócs – Nagy P., Kovács A., Erőss, Silló, Egyed – Podunavac, Herner, Schmál, Fekete, Felföldy – Berendi, Boros, Inglis, Vajda, Papp. Vezetőedző: Robert Dever

Gólszerzők: Szabó Pál K. (2), Vincze, Szabó D., illetve Bödök, Inglis


A junior döntő harmadik mérkőzésén már nem volt hibázási lehetőség, hiszen a győztes jutalma a magyar bajnoki aranyérem volt. Ennek megfelelően rögtön az elején beszorítottuk a vendégeket és erőfeszítéseinket siker koronázta; a 3. percben Szabó Pál Krisztián góljával megszereztük a vezetést (1-0). Ezután is lendületben maradt a csapat, öt az ötben is sikerült felállni és helyzeteket kialakítani a MAC harmadában. A 7. perc elején emberelőnybe kerültünk, jól játszottuk meg a fórt, de a vendégek portása hárította minden próbálkozásunkat. Sárpátki nagyon élt az első húsz percben, már öt a négyben is több helyzete volt, majd egyenlő létszámnál előbb kézzel levette a pakkot, majd lőtt, ám Arany ezt is fogta. A harmad derekán Nemes is mehetett a büntetőpadra, Nagy Patrik lövésébe pedig Erőss piszkált bele a kapunk előtt, szerencsére Kornakker védeni tudott. Az első játékrészben újabb gól már nem esett, előnnyel mehettünk a pihenőre.

Hazai támadásokkal indult a középső harmad is, de az irányzékon állíthattak volna a srácok, lövéseink ugyanis rendre elkerülték a vendégkaput. Az első néhány perc után átvette a kezdeményezést a MAC, Silló ütőjében volt az egyenlítő gól, szerencsére Kornakker bravúrja okán benne is maradt. Majd a túloldalon Vincze lépett ki ziccerben, de a kapusba lőtt. Ebben a húsz percben is becsülettel gyömöszölték egymást a csapatok, egy másodpercnyi szusszanást nem hagyva a másiknak, de sokáig nem született újabb gól. A 34. percben aztán Vokla veszítette el az ütőjét, beszorultunk, és csak egy szabálytalanság árán tudtuk elkerülni a nagyobb bajt. Sajnos csak rövid ideig, mert Korbuly kiállítását Bödök révén kihasználták a fővárosiak (1-1). A döntés az utolsó harmadra maradt.

A záró harmadban már végképp nem volt hova tartalékolni, ennek megfelelő elánnal estek egymásnak a felek. Az első néhány percben azonban nagyobb ziccert nem jegyezhettünk fel. Ezután, egy csilingelő MAC-kapuvas jelezte, hogy élesedik a csata, majd Reisz került helyzetbe a vendégkapu előtt, de ebből sem lett gól. A 45. percben aztán visszavettük a vezetést; Vincze lövése után a korong átcsorgott Arany kapus lábai között (2-1). Az utolsó tíz percben pedig végleg eldöntöttük a meccset. Az 53. minutumban emberelőnybe kerültünk és sikerült is a látogatók kapujába tuszkolni a pakkot, de a játékvezetők rövid tanácskozás után - jogosan - érvénytelenítették a gólt. Pár másodpercre rá viszont Szabó Dániel egy jól lekészített korongot a hálóba bombázott és ez már érvényes találat volt (3-1). Alig egy perccel később a kapu mögötti plexiről visszapattanó pakkot Szabó Pál Krisztián küldte a gólvonal mögé, eldöntve ezzel a bajnoki cím sorsát (4-1). Röviddel a vége előtt Inglis révén még szépített a MAC (4-2), majd kezdődhetett a fehérvári örömünnep, hiszen U20-as együttesünk az EBYSL elsőség után a magyar bajnoki aranyérmet is begyűjtötte!

Szép volt, Fiúk!