Ismét a BJA nyert a ráadásban

  • 2023.02.23. 09:12
  • Fehérvárav19

Az Erste Liga rájátszásában a FEHA19 a Budapest Jégkorong Akadémia HC gárdáját látta vendégül szerda este a párharc harmadik mérkőzésén.

A fővárosiak két találkozó után 2-0-ra vezettek, azonban mindegyik alkalommal megnehezített Anatoli Bogdanov gárdája az alapszakasz-győztes dolgát. A szerdai összecsapásra kapott egy kis erősítést felülről a FEHA19,  Horváth Dominik és Csollák Márkó is a kék-fehérek rendelkezésére állt. Bátran kezdtek a felek, nem sokáig hagyták a csapatok unatkozni a kapusokat, de Kornakker és Horváth is védett. Öt perc után a FEHA19 ellen az elmúlt két találkozón jól teljesítő Szita szerette volna folytatni jó sorozatát, de szerencsére kimaradtak a helyzetek. Nyolc perc eltelte után emberelőnybe került a BJA, de a védelem jól verte vissza a támadásokat. A túloldalon Zohovs iramodott meg, de Kornakker mamuttal hárított. Hét perccel a játékrész vége előtt öt a négy ellen jöhetett a FEHA19, és sikerült megszerezni a vezetést, Mingazov bombázott a kapuba, 1-0. Majdnem ott volt a második, de Dobos és Balasits nem tudta bekotorni közelről, majd Ambrus Csongor csöngette meg a kapuvasat. A másik kapunál is a BJA volt szerencsésebb, a kapuvasról lejött pakkot Elo találta meg először és juttatta a hálóba, 1-1. Nem fogta meg a gól a Fehérvárt, és másfél perccel a szünet előtt Zohovs lövése átcsorgott Kornakkeren, 2-1.

A második harmad egy áthúzódó hazai előnnyel startolt el, de Zohovs, majd Mingazov sem tudott betalálni. Hét perc után kettős emberelőnybe került a BJA, Dolinar vitatható kiállítása után Mokshantsev reklamált, utóbbi végleg kiállt. A fővárosiaknak fél perc sem kellett az öt a három elleni szotiáció értékesítéséhez, Garát volt eredményes közelről, 2-2. Éppen kiegészült volna a Fehérvár, Csollák felszabadítása a korongfogó hálóban kötött ki, újabb emberhátrány következett, Dolinar is hasonló hibát követett el, újabb öt a három következett...Horváth mindent elkövetett, hogy meccsbe tartsa csapatát, Viikila ziccerét is fogta. Egyenlő létszámban Keceli próbálkozhatott, de Kornakker védett. Egyre feszültebb lett a légkör, Dobmayer és Djumic össze is akaszkodott.

A harmadik játékrészt aktívabban kezdte a BJA, Horváthnak többször is nagyot kellett védenie. A harmad felénél Németh lőtt távolról, Zezelj beleért, a kísérlet a felső kapuvason csattant. Kiegyenlített játék zajlott, majd az utolsó kettő percre kanyarodva Zohovs került helyzetbe, de Kornakker résen volt sajnos. Nem született döntés, így jöhetett a hosszabbítás.

A ráadást emberelőnybe kezdhette a FEHA19, de nem sikerült kihasználni a fórt. Öt az öt ellen az egész találkozón aktívan Zohovs lépett ki, Kornakker bár kicsit mellé nyúlt, de végül megkaparintott a korongot. Schlekmann hét perc elteltével került ordító nagy helyzetbe, Horváthnak nagyot kellett tornáznia. A túloldalon Mingazov bombája suhant el éppen csak a kapu mellett. 11 perc eltelte után megszerezte a győztes gólt a BJA, Schlekmann ért bele jól egy korongba a kapu előtt, 2-3. 

Anatoli Bolgdanov: "Kemény meccs volt, nagyon büszke vagyok a csapatra, ahogy játszottunk, a legjobb 60 perc volt a szezonunkban. Ennél többet nem nagyon kérhettem volna a srácoktól, emberelőnyöket védekeztünk ki a második harmadban. Meg kell találnunk a sikerhez vezető utat. Voltak kapuvasaink, kimaradt helyzeteink, jó formát mutattunk, még kijjebb kell tolnunk a határainkat."

A párharc csütörtökön folytatódik, jegyeket kizárólag online, az Eventim hálózatán keresztül lehet vásárolni. Az ICE-bérlettel rendelkező szurkolók ingyen tekinthetik meg a mérkőzést. A találkozó 18.30-kor kezdődik.

Fotók: Soós Attila