Idegenben vágtunk vissza a KAC Future Teamnek

  • 2023.09.08. 21:15
  • KCS

Magabiztos, három gólos győzelmet aratott a FEHA19 idegenben, az Alpesi Ligában érdekelt KAC Future Team vendégeként pénteken, felkészülési mérkőzésen. (A címlapfotó archív kép: Fehér Gábor, FMH)

Felkészülési mérkőzés
2023.09.08 Péntek / 19:00
KAC Future Team
vége
0:3
(0:1, 0:2, 0:0)
-
FEHA19
Klagenfurt / Sepp Puschnig-Halle
Vezette: Kummer, Wuntschek, Pötscher, Wucherer
KAC Future Team
Kropiunig (Sicher) - Böhs, Sablattnig, Slibar, Smolnikar, Walder, Preiml, Malle, T. Klassek; Lam, Burgar, Šiftar, Sunitsch, L. Waschnig, Slivnik, Lippitsch, Maurer, Kraus, Kramer, Lamereiner, List
FEHA19
Márkus (Melnyicsuk) - Racsinszkij, Kosinszkij, Hazeldine, Falus, Salamon, Bogesic; Szita, Dobos, Blasko, Keceli, Fekete, Ambrus Cs., Farkas I., Farkas L., Dézsi, Németh, Balasits, Zezelj. Vezetőedző: Anatolij Bogdanov.
Gólszerzők: Dobos, Ambrus, Blasko
Kiállítások: 

A KAC Future Team csapata megerősített összeállításban lépett jégre: a szlovén Ožbe Šlibar és Nejc Burgar megfelelt a próbajátékon, így immáron teljes értékű csapattagként futottak ki a jégre. Más kérdés, hogy sem ők, sem csapattársaik nem találták a ritmust: a FEHA19 viharos lendülettel kezdte a találkozót, az osztrákok első kapura lövésére 16 percet kellett várni, ekkor Waschnig tesztelte Márkus éberségét. Addig is Kropiunig kapus tartotta meccsben a KAC-t, Blasko, Fekete és Szita próbálkozásánál is nagy bravúrral hárított. Emberelőnyben sem sikerült megszereznünk a vezetést, már-már úgy tűnt, gól nélkül ér véget az első játékrész. Ám kis híján megszerezte a hazaiaknak a vezetést egy hazai fór alkalmával az utolsó előtti percben Slivniks - Márkus kitett magáért. A megérdemelt vendégvezetést az utolsó perc hozta: Blasko párharcot nyert a támadó harmad jobb szélén, majd kiválóan tálalt Dobos elé, aki nem is hibázott (0-1). Kraus kezében ott volt az egyenlítés a dudaszó előtt, ám mellé lőtt.

A második felvonásban is folytatódtak a fehérvári attakok: a 24. percben Dobos kapott forintos passzt a kapu előterében, de mellé csorgott a korongja, majd Hazeldine kék vonalas bombája után a kipattanót Keceli emelte fölé. Kisvártatva kettőre nőtt a vendégelőny: Ambrus tört előre a bal oldalon, majd félmagas lövést eresztett el, amely a lepkés kesztyű alatt a kapuba repült (0-2). Keceli közel állt a harmadik gólunk megszerzéséhez, ám Kropiunig vállal védeni tudott. A hazaiak Kraus révén tudtak csak veszélyeztetni, fonák lövése azonban a rövid sarok mellé szállt. A harmad végén emberelőnybe kerültünk, mégis kis híján mi kaptunk gólt: Lam egyedül vezethette Márkusra a korongot, kapusunk nagy bravúrral őrizte meg az állást. Ugyenebben a fórban elértük a harmadik találatunkat: Hazeldine mélyen bevitte a korongot a támadóharmadba, nagyszerű passzal kínálta meg Blaskót, aki értékesítette a helyzetet (0-3). Magabiztosan, jól játszott az első 40 percben a FEHA19, megérdemelten vezettünk tekintélyes előnnyel.

A harmadik harmad elején Zezelj húzott jobbról kapura, nagy védéssel jelentkezett Kropiunig. Márkusnak is akadt dolga Siftar kapáslövésénél - lábbal hárított kapusunk. Negyedik emberelőnyünkben közel álltunk negyedik gólunkhoz: Farkas László passzát Balasits lőtte rá, a hazai hálóőr ismét parádézott. A hajrá kevesebb veszélyes támadást hozott, Bogesic lövése volt még említésre méltó. Hiába hozta le a végére kapusát a KAC Future Team, az állás nem változott.

A FEHA19 önbizalomnövelő, szép sikert aratott Klagenfurtban.

"Igazi, masszív csapatmunka volt. Nagyon szeretettünk volna bizonyítani, különösen önmaguknak, hogy képesek vagyunk magasabb szinten játszani, mint amit Debrecenben mutattunk. Kiemelném Márkus Levit aki remek teljesítményt nyújtott a kapuban. Nem volt könnyű mérkőzés számára, de ott volt, amikor a csapatnak szüksége volt rá. Nagyszerű fejlődési ív tapasztalható a játékosok részéről és mind Blasko, Ambrus, Dobos kezdenek vezéregyéniségekké válni. Nagyszerű, hogy gólokká és győzelemmé érett a kemény munka, amit beletettünk."

Mestermérleg, Anatolij Bogdanov