Hasznos edzőmérkőzés a DEAC ellen

  • 2023.09.15. 19:10
  • KCS

Sok hibával tarkított, de a felkészülést jól szolgáló edzőmérkőzést vívott péntek este a FEHA19 a DEAC csapatával, amelyet a vendégek egy góllal megnyertek. 

FELKÉSZÜLÉSI mérkőzés
2023.09.15 Péntek / 17:00
FEHA19
vége
2:3
(1:0, 1:1, 0:2)
Nézőszám: 76
DEAC
Székesfehérvár / Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok
Vezette: Máhr-Stumpf, Németh M., Vizi, Sábián
FEHA19
Márkus - Racsinszkij, Kosinszkij, Hazeldine, Falus, Csollák, Bogesic, Salamon; Nádor, Dobos, Blasko, Németh, Farkas L., Ambrus Cs., Balasits, Keceli, Antonijevic, Szöllősi, Alapi, Zezelj. Vezetőedző: Anatolij Bogdanov.
DEAC
Szeles - Buchkin, Rivera, Vasilyev, Ushnev, Dobmayer, Smirnov, Novotny, Brice, Mingazov, Barkovski, Molnár D., Rétfalvi, Mihalik A., Jakabfy S., Jakabfy Cs., Krollis, Mihalik G., Sándor B. Vezetőedző: Artyom Vaszjunyin.
Gólszerzők: BOGESIC, Ambrus, ill. Ushnev, Rivera, Novotny
Kiállíátsok: 18, ill. 14 perc 
A FEHA19 fiatal csapatában két tehetség debütált péntek este: Antonijevic és Szöllősi először ölthette magára a felnőtt csapat mezét. Hazai szempontból jól indult a mérkőzés, hiszen a FEHA19 szerezte meg a vezetést. Csollák remek szólóval tört be a támadóharmadba a bal oldalon, némi szerencsével az üresen álló Bogesichez továbbította a korongot, aki a kapus mozgásával ellentétes irányba lőtte a korongot, így az védhetetlenül repült a gólvonal mögé (1-0). A második játékrészben emberhátrányban egyenlített a DEAC: a hazai védelem súlyos helyezkedési hibája nyomán Ushnev került ziccerbe, és nem is hibázta el (1-1). Kisvártatva a vendégek hátsó alakzata is ki nem kényszerített hibát követett el, egy korongkezelési hiba után Ambrus vezethette egyedül a kapusra a játékszert, és higgadtan értékesítette a ziccert (2-1). A harmadik játékrészben a FEHA19 is bemutatott egy saját harmadbeli korongvesztést, ennek nyomán Rivera volt eredményes (2-2). A mérkőzés utolsó, egyben a győztes kilétéről döntő gólja is furcsa körülmények között esett: Hazeldine ütője eltört, amikor az alapvonalról indítani szeretett volna, így a korong éppen Novotny elé került, aki be is zúdította Márkus mögé (2-3). Sok hibával tarkított mérkőzés volt, amely értékes tanulságokkal szolgálhatott mindkét csapat számára.