Győzelem a visszavágón

  • 2022.11.23. 10:31
  • Fehérvárav19

A FEHA19 felnőtt együttese 3-2-re nyert a Magyar Kupa második fordulójának visszavágóján az FTC-Telekom ellen. A fővárosiak 7-4-es összesítéssel jutottak tovább.

Jó néhány sérülés és betegség nehezítette a fehérvári szakmai stáb munkáját, a kapuban pedig ezúttal a Hydro Fehérvár AV19 hálóőre, Horváth Dominik állt. Az odavágón 5-1-re nyert a Ferencváros, így nehéz dolga volt FEHA19-nek. Az első harmadban egy-egy emberelőny akadt mindkét oldalon, de a csapatok nem tudtak élni a létszámfölényes lehetőségekkel. A második játékrészt azonban jobban kezdte a Fehérvár, alig egy perc elteltével Kóger mattolta Nagyot, 0-1. Nem állt le a Fehérvár, két perc múlva Fekete Alex is beköszönt. Vérszemet kaptak a fiatalok, Fodor Szabolcs időt is kért. Az edzői intelmek hatottak a zöld-fehérekre, Kulmala szépített a 29. percben, 1-2. Még ebben a húsz percben volt válasza erre Anatoli Bogdanov együttesének, Győrffy volt eredményes öt az öt ellen.

Az utolsó harmadnak úgy vághatott neki a FEHA19, hogy egy huszáros hajrával még a továbbjutás is elérhető közelségbe kerülhet. Sajnos az utolsó játékrész derekánál Betteridge betalált. A folytatásban sem adta fel a Fehérvár, de több gólt már nem sikerült szerezni. A fehérvári fiatalok szép sikerrel búcsúztak a Magyar Kupa idei küzdelmeitől.

Arany Máté, a FEHA19 másodedzője: „Az elmúlt két mérkőzést, amit ugye otthon játszottunk a Fradival, azok tényleg nem voltak a mi részünkről annyira élesek, nem voltunk annyira fókuszáltak, sok korongeladásunk volt. Talán azt tudom mondani, hogy ebben volt nagy változás, kevesebb korongot adtunk el azokon a helyeken, ahol az aztán nagyon megbosszulja magát. Ugyanakkor jókor tudtunk gólokat is szerezni, nem kifejezetten mondanám azt, hogy mi alakítottuk ki a helyzeteinket, ugyan megdolgoztunk értük, de az tudott lendületet adni, hogy a második harmadban energikusan elkezdtünk letámadni, nagyon sokat dolgoztunk a korongért és aztán a koronggal, és ez a lendület szerencsére ki tudott tartani a mérkőzés végéig. Ez kifejezetten nagy szó, mert az elmúlt négy meccsünket nézve minden másnap játszottunk, meccs-szünet-meccs-szünet. Sérültünk is nagyon sok van, legalább tíz játékosunk nem áll rendelkezésre, így ennek függvényében tényleg nagyon büszke vagyok a srácokra, keményen dolgoztak."