Gólzáporos mérkőzésen a Gyergyó elvitte a pontokat

  • 2023.01.23. 23:57
  • Fehérvárav19

Az Erste Liga hétfői játéknapjának egyetlenegy mérkőzésén a FEHA19 felnőtt együttese a Gyergyói HK gárdáját fogadta.

Az első komolyabb lehetőségre két percet kellett várni, ekkor Mayer lódult meg a bal szélen, lövését azonban Rinne magabiztosan fogta. Fél perccel később megszerezte a vezetést a Gyergyó, hazai korolyról pattant be a korong, hivatalosam Di Diomete talált be, 0-1. Nem sokáig volt a vendégeknél az előny, Ambrus Csongor villant és egyenlített, 1-1. A hazaiak kihasználatlanul hagytak egy fórt, majd az az öt ellen kiegyenlített játék zajlott a jégen, a harmad derekán Mayer lőhetett kapásból, de csak az oldalhálót találta el. Későb Reiter adta el rossz helyen a pakkot, de szerencsére Sylvestre nem tudott élni a lehetőséggel. Négy perccel a játékrész vége előtt Dobos szerzett korongot, jó helyzetből leadott lövését azonban Rinne védte. Egy perccel később a Gyergyó nem hibázta el a helyzetét, Orban lépett ki és talált be magabiztosan, 1-2.

A második harmadot öt a három ellen kezdhette a FEHA19, a kettős fórral pedig éltek is a játékosok, Zohovs értékesített egy kipattanó, 2-2. Pár perccel később kicsit elcsúszott a fehérvári védekezés, Silló léphetett ki, de a szünetben beállt Zupancic hárítani tudott. Nyolc perc telt el a játékrészből, amikor az erdélyi csapat ismét megszerezte a vezetést, Sylvestre avatta fel Zupancicot, 2-3. Nem tudott érdemi fölénybe kerülni egyik együttes sem, gólt mégis a vendégek szereztek, Vincze talált be közelről, 2-4. Nem törte meg a fehérvári fiatalok a két bekapott gól, mentek előre becsülettel, négy perccel a szünet előtt pedig Rétfalvi közelről kotort be egy lecsorgó korongot, 3-4.  Vészemet kapott a FEHA19, és még ebben a harmadban egyenlítettek a kék-fehérek. Rachinskiy távoli lövésénél takartak jól a társak, 4-4. Itt még nem volt vége a gólparádénak, Imre szerzett korongot és csapta be Zupancicot, 4-5.

A záróetapot egy áthúzódó emberelőnnyel kezdte a Fehérvár, de nem sikerült egalizálni. Három perc telt el a harmadból és kettőre növelte előnyét Szilassy Zoltán együttese, Zupancic kapuja előtt pattogott a korong, Vincze találta meg először és közelről a kapuba jutotta a játékszert, 4-6. Gyorsan szépíthettek volna a hazaiak, de nem sikerült kihasználni egy fórt, majd inkább gyergyói lehetőségeket lehetett feljegyezni. A harmad derekán azonban sikerült faragni a különbségen, Mokshantsev harcolt meg a korongért, majd lőtte középről a kapuba, 5-6.  A folytatásban mindent megpróbált a FEHA19, de nem sikerült egyenlíteni.

Anatoli Bogdanov: "Bosszantó a végeredmény. Jó esélyünk volt megnyerni a mérkőzést, de nem éltünk, egyéni hibákból kaptunk gólokat. Most pedig egy kemény túra előtt állunk, rá kell jönnünk, hogyan tarthatjuk kézben a találkozót. Ebben a szezonban lehet nem elég hatásosok a második szünetbeli beszédeim, mert sorozatban a harmadik játékrész elején veszítjük el a mérkőzéseket, talán az edzőnek is tükörbe kell néznie. Nagyon frusztráló volt ez a mérkőzés is, mert volt esélyünk nyerni, de a kritikus pillanatokban egyénieskedtünk. Így nehéz nyerni ilyen szinten, az a csapat nyer, amelyik több gólt lő, folyamatosan tanulunk, folytatnunk kell az utunkat."