Fehérváron zárja túráját a Gyergyó

  • 2023.01.23. 07:39
  • Fehérvárav19

A FEHA19 felnőtt csapata hétfőn 18.30-től a Gyergyói HK együttesét fogadja.

A két csapat eddig kétszer találkozott egymással ebben az idényben. A szezon elején az erdélyi csapat magabiztosan, 10-1-re nyert Székesfehérváron. Legutóbb Gyergyószentmiklóson csapott össze a két gárda, akkor 9-3-re nyert Szilassy Zoltán alakulata. A Gyergyó magyarországi túrájának harmadik állomása lesz Székesfehérvár. Dunaújvárosban a ráadásban nyert a GYHK, míg vasárnap a BJA ellen kétgólos előnyről kaptak ki 3-2-re a piros-fehérek.

A fehérváriak sincsnek rossz formában, az elmúlt három mérkőzésen (DVTK, BJA, Csíkszereda ellen) egyaránt 3-2-es, szoros vereség lett a találkozók vége, egyre javuló játékkal. A teljesítménynek pedig a címvédő ellen meg is lett a jutalma, hiszen 2023-ban megszerezte első pontját a FEHA19.

„Jön egy újabb meccs, ami ismét 0-0-ról indul, egy újabb esély számunkra. A formánk az utóbbi időben jó volt. Bár az utóbbi három mérkőzésen három szoros vereséget szenvedtünk el, de mindegyik mérkőzésen úgy éreztem, hogy jó esélyünk volt bármelyiket megnyerni. A Gyergyó ellen jó kapusteljesítményre lesz szükségünk, és el kell kezdenünk hatékonyabbnak lennünk, amikor helyzetbe kerülünk. Ez egy fontos dolog. Egész szezonban gondunk volt azzal, hogy gólt szerezzünk amikor kell. Amikor önbizalomra van szükségünk vagy arra, hogy egy kicsit felénk billenjen a mérleg nyelve. Kíváncsi vagyok, hogy megy majd a csapatnak a hétfői bajnokin. A Gyergyó idén nagyon erős, nekünk ellenük nagyon nem megy ebben a szezonban, de itt az esély, hogy beleálljunk a meccsbe, kemény fizikai hokit játsszunk és felkészüljünk a rájátszás felé vezető küzdelemre” – nyilatkozta Anatoli Bogdanov.

A 18.30-kor kezdődő találkozóra az EVENTIM hálózatán keresztül lehet jegyet venni, ICE-bérlettel ingyenes a belépés.