Fehérvári pontokkal az első siker a vb-n

  • 2023.04.25. 18:55
  • Fehérvárav19

Az U18-as magyar jégkorong-válogatott angers-i divízió 1/A-s világbajnokságon vesz részt. A keretben két FEHA19 található, Prókai Mátyás és Németh Zalán. Svasznek Bence alakulata egy vereséggel és egy győzelemmel nyitott.

Franciaországban Kazahsztán ellen nyitottak a mieink, és bár kicsit lassan kezdett a magyar válogatott, idővel jöttek a lehetőségek, igaz, ezek ki is maradtak. A második játékrészben rögtön egy áthúzódó fórból betaláltak a kazahok, és a fölények ki is tartott ebben a játékrészben. A nyomást sajnos két alkalommal még nem bírta Magyarország ebben a húsz percben, így 3-0-val fordultak a felek a záró etapra. Magyar kapuvassal kezdődött ez a harmad, és bár akadtak szépítési esélyek, nem sikerült betalálni.

A magyar válogatott a házigazda ellen folytatta a világbajnokságot. Ez egy egészen más mérkőzést volt, a mieink játszottak fölényben, de az első piros-fehér-zöld gól még váratott magára a tornán. Szerencsére már nem sokáig, a 28. minutumban Németh passzából Ravasz volt eredményes. Kijjebb jöttek a franciák, és bár Németh betalált, a játékvezetők érvénytelenítették a második magyar találatot. A harmadik játékrész kiegyenlített harcot hozott, ám szerencsére ebből Magyarország jött ki jobban, és Németh 58. percben szerzett emberelőnyös gólja lezárta a nyitott kérdéseket. Folytatás szerdán Ukrajna ellen.

Fotó: MJSZ