"Ezek a srácok megérdemelték, hogy mindkét sorozatban győzzenek!"

  • 2015.04.03. 14:11
  • FehervárAV19
 Junior csapatunk két bajnoki címet is szerzett idén. A sikerekről a csapat vezetőedzőjét, Tyler Dietrichet kérdeztük.
 U20-as együttesünknek mind az osztrák pontvadászatban, az EBYSL-ben, mind a magyar bajnokságban sikerült bezsebelnie az aranyérmeket. A döntőkről Tyler Dietrichet kérdeztük.

Milyen volt megélni a döntőket?

- Idegölő – kezdte mosolyogva junior csapatunk vezetőedzője. – Komolyra fordítva nagyszerű érzés. Olyan sebességű és fizikai hokit játszottunk, ami alapján elmondhatom, hogy ezek a srácok megérdemelték, hogy mindkét sorozatban az élen végezzenek. Végig magas szinten jégkorongoztunk és nagyon sokat tettünk az aranyérmekért.

A magyar bajnoki finálé első két mérkőzése egyaránt büntetőkkel dőlt el, és a mindent eldöntő összecsapás is 1-1-re állt negyven perc után. Végül mi döntött a javunkra?

- Valóban, két harmad után még 1-1-re álltunk, mert az ellenfelünk egy keményen dolgozó, hajtós, emellett jól játszó csapat volt, akik ellen egyáltalán nem volt könnyű győzni. A harmadik harmadra sikerült még egyel feljebb kapcsolnunk, melynek köszönhetően megszereztük azokat a gólokat, amikre szükségünk volt a sikerhez.

Idén sikerült duplázni és mind az osztrák, mind a magyar bajnokságot megnyerni. Van-e különbség a két diadal között?

- Győzni mindig, minden sorozatban élvezetes. Főleg ilyen különleges srácokkal, akikkel szinte már egy családdá váltunk. A közös munka egész évben szórakoztató volt, úgy gondolom, nem mindennapi szezon van mögöttünk.

Fotó: Soós Attila (jegkorongblog.hu)