Elindult a jelentkezés a 2023-as próbajátékra

  • 2023.03.06. 09:55
  • Fehérvárav19

A FEHA19 2023. április 3. és 21. közötti időszakra próbajátékot hirdet.

A FEHA19 a magyar jégkorong egyetlen államilag elismert akadémiája, amely az Erste Ligában felnőtt csapatot is indít. A tavalyi évhez hasonlóan idén is szívesen fogadja az akadémia a fiatal jégkorongozókat próbajátékra, jelentkezni március 26-ig lehet az alábbi linken.

„Számos nemzetközi mérkőzésünk van sok utazással. Ez a feláramoltatás és a több frontos helytállás megköveteli a megfelelő létszámot. Nemzeti Akadémiaként feladatunk az, hogy tehetségek lépjenek be a rendszerbe és a leghatékonyabb módon képezzük őket. Továbbra is az egyik fő bázisunk a preakadémia, azonban az is látszik, hogy szükséges oldalágról tehetségeket bevonni, amely így a sportban szükséges versenyhelyzetet teremt, de ez az akadémiai rendszer célja is. Nem feltétlenül létszámban gondolkodunk a próbajáték kapcsán, hanem minőségben inkább. Ez egy tökéletes felmérő a mi saját játékosainknak is, hogy lássuk hol állnak” – mondta Kovács Csaba, a FEHA19 akadémiájának szakmai igazgatója.

A próbajátékra korosztálytól függetlenül lehet jelentkezni, fontos kiemelni, hogy minden fiatal visszajelzést kap majd a részletekkel kapcsolatban.
„A szakmai stábunk szezon közben is sokat dolgozott azon, hogy a játékospiacot figyelje. Minden jelentkezőnek egyénileg vissza fogunk jelezni, hogy ebben a több hetes programban melyik a számára legjobb időszak a részvételre. Természetesen megvan a szakmai elképzelésünk, vannak hiányposztok és hiánykorosztályok is. Reméljük, ez az időszak még hatékonyabb lesz a tavalyihoz képest is.”