Együttműködési megállapodás a FEHA19 és a Vasas SC között

  • 2022.09.27. 19:19
  • Fehérvárav19

A mai napon hivatalos sajtótájékoztató keretein belül bejelentésre került, hogy a FEHA19 és a Vasas Sport Club együttműködési megállapodást kötött.

A két utánpótlásműhely között már évek óta nagyon jó kapcsolat áll fent, ez a mostani bejelentés magasabb szintre és szervezettebb keretek közé emeli az együttműködést. Az a cél – összhangban a Magyar Jégkorong Szövetség sportágfejlesztési stratégiájával –, hogy a honi sportág minél magasabb színvonalat képviseljen. A Vasas SC ezután is önálló és független műhelyként folytatja tovább, de a két klub még szorosabbra fűzi a kapcsolatát. A FEHA19, mint Nemzeti Akadémia és a magyar jégkorong Módszertani Központja a továbbiakban szakmai továbbképzéséket tart majd a Vasas edzőinek, valamint a legtehetségesebb játékosok lehetőséget kaphatnak a fehérvári korosztályos csapatok edzésein, tesztjein, tornáin, vagy a különböző bajnokságokban.

– Az elmúlt években nagyon jó kapcsolat alakult ki a két műhely között, ez most még magasabb szintre emelkedhet. A múltban is már volt rá példa, hogy játékosok mozogtak a két egyesület között, ez a jövőben sem lesz másként. Mint Módszertani Központ igyekszünk segíteni a többi klubnak, hiszen a cél – a magyar jégkorong fejlődése – közös. A megállapodás keretén belül együtt dolgozunk majd a tehetségek fejlesztésében, valamint az edzők továbbképzésre is kiterjed majd az együttműködés – mondta a bejelentés kapcsán Fekti István, a FEHA19 ügyvezetője.

– Nagyon örülök, hogy a két klub szakmai stábja ennyire bízik egymásban, és mostantól hivatalosan is még szorosabbá válik a közös munka. Egyesületi elnökként kifejezetten támogatom az ilyen sportszakmai együttműködéseket, hiszen függetlenül a kiemelt státusztól, a magyar sportvilág túl kicsi ahhoz, hogy mindenki önállóan, saját erőből és hiánytalanul tudja biztosítani a minőségi utánpótlás-nevelés valamint az élsporthoz vezető út kapcsán elengedhetetlen anyagi, szakmai és infrastrukturális feltételeket. Különösen a mostani nehéz gazdasági helyzetben lényeges, hogy a kiemelkedő szakmai munkát végző műhelyek összefogjanak egymással. Bizakodó vagyok, hogy a Vasas SC és a FEHA 19 között létrejött együttműködés szakmailag sikeres lesz, különösen a tehetséges magyar fiatalok felépítése tekintetében – tette hozzá Markovits László, a Vasas SC elnöke.