Egygólos vereség Klagenfurtban

  • 2022.08.27. 14:35
  • Fehérvárav19

A FEHA19 felnőtt együttese az Alpesi Ligában induló Klagenfurt II. ellen lépett jégre idegenben. Anatoli Bogdanov együttese szoros találkozón 3-2-es vereséget szenvedett.

A hétvégi ausztriai túra első állomásán péntek este Klagenfurtban volt jelenése a FEHA19 Erste Ligás csapatának. A találkozót a hazaiak kezdték jobban, a harmadik percben Luc Slivnik lőtt a fehérvári kapuba. Nem sokáig örülhettek a karintiaiak, a nyolcadik percben Csollák Márkó egalizált, 1-1. A folytatásban bár emberelőnyben veszélyesen játszott a KAC II, az eredmény már nem változott. A második játékrészben a FEHA19 először egy érvénytelen gólt szerzett, majd a 35. percben Ambrus Csongor találatát már megadták a játékvezetők, 1-2. 89 másodperc múlva már ismét döntetlent állást mutatott az eredményjelző, Luka Gomboc büntetőből egyenlített, 2-2. A záró harmadban csak a Klagenfurt volt eredményes Sablattnig révén, így a győzelem a hazaiaké lett, 3-2.


Arany Máté, a FEHA 19 felnőtt együttesének másodedzője: „Az első harmad csapnivaló volt, nem a csapat karakteréhez méltó. Hiányzott a küzdőszellem és akarás, nem jól álltunk bele a mérkőzésbe. Pozitívumként a kapusteljesítményt lehet kiemelni, szinte kizárólag az tartott minket a mérkőzésben. A második harmadtól folyamatosan jöttünk vissza a mérkőzésbe, amelyet elsősorban a nem taktikai elemekben való javulás eredményezett. A mérkőzés felétől kiélezett, egyenlő erők csatája zajlott a jégen, ebből bármelyik csapat győztesen jöhetett volna ki. Mindkét gárdánál látszódott az előszezonbeli forma, előfordultak ugyan hibák itt-ott, de voltak rendszerszerű játékok.”

Folytatás szombat este a Red Bull Salzburg ellen.

Fotók: EC Klagenfurt