DVTK Jegesmedvék – Titánok 1:5

  • 2021.10.24. 17:06
  • Fehérvárav19

Végig magabiztos teljesítménnyel győztük le a Jegesmedvéket!

Titánok / Alapszakasz -
2021.10.24 Vasárnap / 14:15
DVTK Jegesmedvék
vége
1:5
(0:1, 1:2, 0:2)
Nézőszám: 710
Titánok
Miskolc / Miskolci Jégcsarnok
Babic, Soós, Mokrai, Vincze
DVTK Jegesmedvék
Duschek (Hegedüs) – Hyvarinen, Whers, Walker, Galanisz, Elgestal, Kiss, Hadobás, Szabad, Miskolczi, Ritó, Szirányi, Doetzel, Vojtkó, Lövei, Farkas M., Farkas O., Galajda, Mattyasovszky
Titánok
Horváth (Belomoev) – Reiter, Farkas, Dolinar, Dobmayer, Kucsma, Kóger, Nochta, Molnár, Keceli, Lundin, Dézsi, Nagy, Fekete, Ambrus Cs., Győrffy, Skakodub, Csiszer, Mayer, Szabó, Jábor
Gólszerzők: Miskolczi ill. Csiszer, Lundin, Fekete, Jábor, Ambrus Cs.
Kiállítások: 39 perc ill. 8 perc
Erste Liga Matiné keretein belül léptünk jégre Miskolcon a DVTK Jegesmedvék ellen. A hazaiak esélyeshez méltóan keményen neki estek a mieinknek és beszorították a fehérmezes Titánokat. Fellélegezni a harmad felénél tudtunk, akkor Kiss Rolandot állították ki a miskolciaktól. Az előnyből nem sikerült gólt szereznünk, azonban elkezdtünk bátrabban támadni. A kapunkban Horváth szép védéseket mutatott be, a túl oldalon támadóink pedig szépen forgatták a korongot. A csapatok fejében már-már a szünet járt csak, ekkor viszont Csiszer Ádám meglódult a bal oldalon, lövése pedig utat talált a kapuba 44 másodperccel a harmad vége előtt. A lehető legjobb pillanatban sikerült megszerezni a vezetést és előnnyel vonulni szünetre.
 
A második harmadra egyértelműen azzal a szándékkal jött ki ellenfelünk, hogy megszerezze az egyenlítést, azonban hamar kettős emberhátrányba kerültek a Jegesmedvék. Előbb Galanisz, majd hat másodperc múlva Ritó ült ki a büntetőpadra. Az előnnyel élni tudtak a Titánok, Lundin lövése Duschek mögé pattant a vasról, a svéd pedig saját kipattanójára érkezett és egy nagyobb kapu előtti csata után begyötörte a korongot. A bekapott gól felébresztette a DVTK-t és egyből saját kapunk elé szorítottak minket. Záporoztak a lövések Horváth kapujára, de fiatal hálóőrünk remekül teljesített. Egy emberelőnyből zárkózni tudott ellenfelünk, Miskolczi előnyből talált be, amelyet bár videóztak a játékvezetők, de végül megadták. Öt perccel a vége előtt Nagy Ákos letámadását lehet dicsérni, aki nem hagyta annyiban az elveszített korongot és miután visszalopta azt, Szabad Kevin szabálytalankodott ellen, illetve még a bíróknak is visszabeszélt. A büntetőpadról nézhette végig, ahogyan Lundin tökéletesen szolgálta ki Fekete Alexet másfél perccel a játékrész vége előtt.
 
A harmadik játékrészben főleg a mezőnyben ment a játék, illetve a kapunk előtt. A Miskolc becsülettel támadott, de a védelmünk rengeteget blokkolt, illetve Horváth remekül védett. A harmad hatodik percében sikerült leszakadnunk ellenfelünkről, amikor Jábor a kapuval szemben hatalmas gólt szerzett. Ezzel olyan előnyt szereztünk, ami után már nehéz lett volna kikapni. Szerencsére a mieink nem ültek bele a biztos vezetésbe és rohamoztak tovább. Lövei öt perccel a vége előtt palánkra lökte Ambrust, aki klasszikus válasszal élt az ellene elkövetett szabálytalanságra és másfél perccel a végső dudaszó előtt bevitte a kegyelemdöfést. A fiúk nagyon megérdemelték a győzelmet, ezért dolgoznak keményen minden egyes nap és most végre beérett a munka.
 
Anatoli Bogdanov, vezetőedző: „Tudtuk, hogy az ellenfelünk kiváló kerettel rendelkezik, sok a tapasztalt játékosa. Azzal is tisztában voltunk, hogy az utóbbi időben kicsit gödörben vannak, így a tervünk az volt, hogy feszesen játszunk és megpróbáljuk komoly erőkifejtése kényszeríteni őket. Tökéletesen vittük végig a terveinket. Néhol a szerencse is segített, de meg is dolgoztunk érte. Rengeteg lövést blokkoltunk, a srácok nagyrésze félig sérülten jött le a jégről emiatt.”