Dunaújvárosi siker a megyei rangadón

  • 2022.11.21. 11:19
  • Fehérvárav19

A FEHA19 tartalékos felnőtt csapata pont nélkül zárt a harmadik megyei derbin az Erste Ligában.

 Egyre több sérülés nehezíti meg Anatoli Bogdanov dolgát a csapat összeállításakor. Az idei szezonban már harmadik alkalommal mérte össze erejét a két Fejér megyei gárda, az eddigi két székesfehérvári találkozón egyaránt a büntetők döntöttek, egyszer a Dunaújvárosé, egyszer a Fehérváré lett a bónuszpont.
A vasárnapi találkozót a hazaiak kezdték jobban, Tóthnak bőven akadt dolga, majd a harmad derekén emberelőnybe került a DAB, Ambrus Csongor ülhetett ki két percre a büntetőpadra. Bár a hátrányt sikeresen kivédekezte a FEHA19, a hazai fölény a 14. percben góllá érett, Valtola talált be, 1-0.

A második harmad elején egy emberelőny formájában komoly egyenlítési esélyt kapott a Fehérvár, a fiatalok pedig éltek is a lehetőséggel, Fekete Alex egalizált, 1-1. A folytatásban ismét a vendégeknek kellett kivédekezniük egy fórt, majd öt az öt ellen ismét magához ragadta a vezetést a Dunaújváros, Ödman volt eredményes a 37. minutumban, 2-1. A játékrész végén a FEHA19 is emberelőnybe került, de ezúttal nem sikerült betalálni.
A záróetapból hét perc telt el, amikor az Acélbikák ismét mattolni tudták Tóthot, Brus volt eredményes. Bár a fiatalok nem adták fel, szépíteni nem sikerült, így a DAB 3-1-re nyerte a szezon harmadik megyei derbijét.

Arany Máté: „Nehéz hét áll mögöttünk, három meccset is játszottunk pár nap alatt, sok hiányzónk is van, szóval talán emiatt nem volt az energiaszintünk a maximumon. Az első harmadban nem játszottunk jól, ott nagy fölényben játszott a Dunaújváros, utána sikerült plusz energiákat mozgósítanunk, de talán erre fáztunk rá a harmadik felvonásban, akkorra el is fogytunk. Megvoltak a lehetőségeink, de kicsit most mi mondhatjuk szerencsésnek magunkat, hogy csak három gólt kaptunk. Ezzel a kerettel, a jelenlegi helyzetünkben elfogadható ez az eredmény, a srácok mindent megtettek azért, hogy ne kelljen szégyenkeznünk a meccs után.”