Dunaújvárosi Acélbikák – Titánok 9:1

  • 2021.11.19. 20:26
  • Fehérvárav19

Súlyos vereséget szenvedtünk az Acélbikáktól.

Titánok / Alapszakasz -
2021.11.19 Péntek / 18:00
Dunaújvárosi Acélbikák
vége
9:1
(5:0, 2:1, 2:0)
Nézőszám: 161
Titánok
Dunaújváros / Dunaújvárosi Jégcsarnok
PÁLKÖVI ZSOMBOR, KÓKAI MÁRK, MOLNÁR MÁRKÓ, FÉNYI S. BARNABÁS
Dunaújvárosi Acélbikák
Krajcovic (Kovács) – Pozsár, Bubnov, Szappanos, Kabatayev, Török, Benke, Bobcek, Szűcs, Németh P., Rybchyk, Erdély, Szécsi, Németh Á., Pinczés, Lőczi, Tamás, Druja, Marosi, Gebei, Dudkin
Titánok
Szeles (Horváth) – Reiter, Farkas, Kóger, Salamon, Szabó P., Tkachenko, Skakodub, Lundin, Keceli-Mészáros, Dézsi, Fekete, Ambrus Cs., Mayer, Nagy, Csiszer, Fedorin, Alapi, Győrffy
Gólszerzők: Török (3), Rybchyk (2), Szappanos (2), Gebei, Németh P. ill. Ambrus Cs.
Kiállítások: 6 perc ill. 6 perc
Katasztrofális első harmaddal kezdtünk Dunaújvárosban. Szeles próbálkozott védésekkel, de a hazaiak folyamatosan ziccereket lőttek, szinte üres kapuig játszva a helyzeteket. A védelmünk nem segített a kapust egyáltalán. Sokat elmond, hogy az első harmadban 16:15 volt a kapura lövés, így mi is támadtunk, de a DAB szinte minden lövésből gólt szerzett. A 6. percben aludt el először a védelmünk, Török pedig egymaga vihette kapura a korongot, amit egy ügyes csuklólövéssel be is lőtt. A második hazai gól is Török nevéhez fűződik, az újvárosi csatár átfűzte Kógert, majd a kapu előtt egy csellel Szelest is elküldte és üres kapuba lőtt. Négy perccel később Rybchyk és Szűcs mentek el ketten, ki is passzolgatták a kapusunkat, majd Ivan Rybchyk fejezte be a helyzetet. Török a 15. percben megszerezte harmadik gólját is, majd 43 másodperccel a vége előtt Szappanos is betalált, ezzel lezárva egy nagyon rossz harmadot.
 
A második harmadra Horváth Dominik érkezett a Titánok kapujába, Szelest váltva. A játékrészt egy átlógó emberhátránnyal kezdtük, amit bár sikerült kivédekezni, de a lejárta után picivel Csiszer ülhetett ki újra a büntetőpadra. Az előnyt kihasználta a DAB, Rybchyk a baloldali bedobókörből vette be Horváth kapuját. Négy perccel később Fekete lódult meg a balszélen, tette a korongot Ambrus elé, ő pedig higgadtan, egy cselt húzva, belőtte a pakkot az újvárosi kapus lábai között. Fekete harcolt minden korongért, fel is sikerült bőszítenie Törököt, aki egy ártalmatlan szituáció végén szájba vágta Feketét. Mindketten mehettek pihenni. Hét perccel a harmad vége előtt Benke a kék vonalról próbálkozott, lövésébe Szappanos ért bele, a korong pedig a léc alá csapódott. Mi egy lerohanásból egy vasat tudtunk még lőni, de nem sikerült közelebb kerülni a hazaiakhoz.
 
A harmadik harmadban átengedte a kezdeményezést a DAB, szinte végig a kapujuk előtt voltunk. Sajnos csak vasakig jutottunk, abból hármat is szereztünk, nagy kár, hogy nem erre játszák ezt a sportot. A Dunaújváros tudott azért gólt lőni, egy éles szögből leadott lövés, Horváth hátának segítségével jutott be a kapuba. Sajnos a mai teljesítmény nem volt megfelelő ahhoz, hogy a közvetlen rivális ellen szoros meccset játszunk. Most jön egy kis pihenő, legközelebb december másodikán, a Gyergyót fogadjuk hazai jégen.
 
Anatoli Bogdanov, vezetőedző: „Az első harmad nagyon lehangoló volt, négy ziccert is lőhetett az ellenfél, végül 5:0-ra vezetett. Innen nem tudtunk visszajönni sajnos. Nehéz megmondani, mi is történt. Sajnos nagyon szűk a keretünk, többen betegek jelenleg. Nem szeretnék persze kifogásokat keresni, mert nem játszottunk jól. Gratulálok a Dunaújvárosnak, jól használták ki a helyzeteiket. Ami értékelhető helyzet volt, azt mind belőtték. Más lett volna, ha mi is kihasználjuk a helyzeteinket, de összességében csalódást keltő az eredmény.”