DEAC – Titánok 4:3

  • 2022.02.22. 20:47
  • Fehérvárav19

Remek teljesítménnyel, de hosszabbításban kikaptunk a DEAC-tól, aki így 2:0-ra vezet a párharcban.

Erste liga / Rájátszás -
2022.02.22 Kedd / 18:00
DEAC
vége OT
4:3
(1:1, 2:0, 0:2, 1:0)
Nézőszám: 280
Fehervar Hockey Academy 19
Debrecen / Debreceni Jégcsarnok
SOÓS DÁNIEL, TIMÁR BALÁZS, MOLNÁR MÁRKÓ, VINCZE DÁNIEL BALÁZS
DEAC
Hetényi (Gönczi) – Gőz, Klimek, Kuleshov, Mazzag, Spirko, Jakabfy, Kloz, Novotny, Sági, Turcotte, Bogesic, Sándor, Borbát, Dalecky, Kozma, Sándor, Almási, Berta, Molnár
Fehervar Hockey Academy 19
Horváth (Szeles) – Mingazov, Dolinar, Reiter, Kóger, Farkas, Molnár, Nochta, Krasnican, Lundin, Ambrus Cs., Dudkin, Alapi, Keceli-Mészáros, Mayer, Nagy, Jábor, Csiszer, Fekete, Dézsi
Gólszerzők: Berta, Dalecky, Novotny, Kuleshov ill. Jábor, Reiter, Farkas
Kiállítások: 6 perc ill. 4 perc
A Titánok sokkal jobban kezdték ezt a harmadot és felvették a tempót az első perctől kezdve. A hetedik percben Krasnican eresztett meg egy lövést, amiből vasat lőtt. Nagyon közel volt az első gólunk. Három perccel később meg is jött a várt találat, tűzijátékot rendeztünk Hetényi kapuja előtt és a sokadik kipattanóra Jábor csapott le. Sajnos sokat nem kellett várni a válaszra, nagyjából egy perccel később Berta lógott meg a védőjétől és verte át Horváth Dominikot. Ezzel 1:1 volt az állás, ez is maradt a szünetre, előtte viszont még Dudkin lőhetett volna egy gólt, de a hazai kapus összeszedte a korongot.
 
Alapi kiállítása volt az első említésre méltó esemény a második harmadban, amiből nem lőtt végül gólt a hazai együttes. Nem úgy hat perc múlva, Dalecky lövését védte Horváth, majd a kipattanó valakin megpattanva irányt változtatott, ami aztán Dalecky elé pattant, aki nem hibázta el az üres kaput. Szerencsésen szerzett vezetést tehát a DEAC. Következtek a mi perceink, Ambrus és Krasnican ment el szépen, Hetényi védte a próbálkozást. Jellemző volt az, hogy a hazaiak csak a szerencse folytán nem kaptak gólt. Következett egy emberhátrány, miután Keceli ráfogott a korongra ütő nélkül, a játékvezetők észrevették, sajnos azt már nem, ahogyan a térdelő játékosunkat kétszer is szájba ütötték a korongért harcolva. Ahogyan az lenni szokott, meg is szerezte a harmadik gólt a Debrecen. Azért fájó az eredmény, mert a lehetőségek alapján akár fordított is lehetne az állás.
 
A harmadik harmad második percében hamar a büntetőpadra került egy debreceni játékos. Sági kiállítása remek lehetőséget hozott a Titánok felzárkózására és ez így is lett. Egy szépen kijátszott figura végén Reiter bombázott a hazai kapuba. Máris nyílttá vált a meccs, illetve a mieink is felpörögtek. Ütköztek, koriztak és rengeteget blokkoltak Horváth előtt. Kilenc perccel a meccs vége előtt Farkas küzdött meg egy korongért, amiből lövés lett. Hetényi vállán megpattanva Farkas Botond első Titánok gólját szerezte, ezzel pedig kiegyenlítettünk a játékrész felénél. Gól már nem született, következhet a hosszabbítás.
 
A hosszabbítás három percig tartott mindössze, sajnos egy védelmi hiba után 2 az 1 ellen támadt le a DEAC és Kuleshov megszerezte a győztes gólt. Fájó vereség, mivel a srácok kiválóan másztak vissza hátrányból és a mutatott játék alapján egyértelműen döntetlen állással kellene Fehérvárra utaznia a feleknek. A sport ilyen, csütörtökön újra megmutathatjuk, milyen fából faragtak minket.
 
Anatoli Bogdanov, vezetőedző: „A teljesítményünk rendben volt, persze sajnos csalódást keltő a végeredmény. Büszke vagyok a csapatomra és azt gondolom, hogy ma megmutattuk a karakterünket. Sajnos ma sem tudtunk igazán túl járni Hetényi eszén, persze sikerült három gólt is lőni. Még egy kellett volna. Szép teljesítmény, a srácok ma nem katonák voltak, hanem harcosok és büszke vagyok, hogy az edzőjük lehetek.”