Corona Brasov Wolves – Titánok 8:1

  • 2022.01.14. 20:17
  • Fehérvárav19

Egy sok kiállítást hozó meccsen szenvedtünk vereséget Brassóban.

Titánok / Alapszakasz -
2022.01.14 Péntek / 18:30
Corona Brassó Wolves
vége
8:1
(2:1, 3:0, 3:0)
Nézőszám: 350
Titánok
Brassó / Patinoarul „Olimpic” Brasov
MIHAI PAUL, FILIP CRISTIAN, GHERGHIES ANDRIES, BANDI CSABA
Corona Brassó Wolves
Polc (Tőke) – Williams, MacDonald, Valchar, Gliga, Machala, Bors, Chernyuk, Schaber, Huard, Kovács, Rasulov, Gajdó T., Gajdó B., Molnár Z., Molnár Zs., Vasile N., Vasile A.
Titánok
Horváth (Belomoev) – Krasnican, Lundin, Ambrus Cs., Dudkin, Fekete, Keceli-Mészáros, Mayer, Nagy, Dézsi, Jábor, Alapi Győrffy, Mingazov, Farkas, Dobmayer, Dolinar, Kóger, Nochta, Csiszer
Gólszerzők: Huard (2), Chernykov, Valchar, Molnár Zs., Gliga, Schaber (2) ill. Kóger
Kiállítások: 18 perc ill. 18 perc
A meccset a Brassó kezdte jobban, kettő perc alatt magukhoz vették a vezetést. Nagy Ákos szabálytalan testjáték miatt ült ki a büntetőpadra, amelyet egy kékvonalas lövéssel Chernyov értékesített is. Innentől mi is megérkeztünk a mérkőzésbe, sorozatosan nagyobbnál nagyobb helyzeteket alakítottunk ki. Az első húsz percben rengeteg kiállítás volt, még úgy is, hogy nem volt durva a találkozó. Előfordult, hogy kettős előnyben lehettünk pár másodpercig, de Mingazov szabálytalansága után visszaállt a 4 a 4 elleni játék. Kicsivel később sikerült kiegyenlítenünk, miután két percen keresztül beszorítottuk a hazaiakat a kapu elé. Előbb Alapi fordult volna be a kapu elég, de védte a próbálkozást Polc kapus, sőt, ennek a kipattanójából Győrffy előtt adódott üreskapus lehetőség, de ez is kimaradt. Az ebből keletkezett kavarodásból kikerült a pakk Kóger elég a kék vonalra, bekkünk kapásból nagy gólt lőtt. Sajnos pontosan két percen belül vissza is vette a vezetést a Corona, Huard emberelőnyből talált be. A harmad utolsó két percét előnyben tölthettük, de a rengeteg próbálkozás ellenére nem tudtunk egyenlíteni. Hiába volt az éjjel komoly fagy is Brassóban, forró helyzeteket sikerült kivédekezniük a játékrész végén.
 
A középső játékrész krónikája a mi szempontunkból nem hangzik jól. Szinte végig támadtuk ezt a 20 percet, kivéve a speciális szituációkat. A Brassó védekezett és az abból indított kontrákkal operált, ami nem igen jött be nekik, mivel Horváth Dominik jó formában védett. A harmadik percben emberhátrányba kerültünk, abból nem kaptunk gólt Horváth hathatós segítségével. A meccs 31. percében kettős hátrányban találtuk magunkat, Schaber pedig 3:1-re módosította az állást. A hazaiak öt perc alatt lőttek három gólt, Schaber után Valchar és Molnár Zsombor is betalált. Az utóbbi két gólt buta hiba okozta, amiket jól használt ki ellenfelünk.
 
A második harmad végén történt rövidzárlat benne maradt a fejekben a harmadik játékrészre, mert a Brassó ebben a húsz percben teljes fordulaton pörgött és simán fordította a maga javára az eredményt. Két emberelőnyt is kaptunk rögtön a harmad elején, de egyiket sem sikerült belőni, sőt, a hazaiaknak volt nagyobb helyzete belőle. A meccs 52. percében Huard meglőtte második gólját, egy ugyanolyan szituációból, mint tette azt az elsőnél. Nem egészen két perc múlva Gliga talált be, majd három perccel a végső dudaszó előtt Schaber is duplázni tudott. Erdélyi túránkat komoly vereséggel kezdtük, de még két találkozó hátra van, amin javítani lehet a hibákat.

Anatoli Bogdanov, vezetőedző: Gratulálok a Brassónak, remek munkát végeztek ma. Jól használták ki a helyzeteiket, az emberelőnyös játékuk pedig lenyűgöző volt, nagy eredményes. Megmutatták nekünk milyen az, amikor egy profi csapat áll ki egy junior együttes ellen. Sajnálom néhány játékosomat, mert igazi harcos oldalát mutatta pár ember. Sajnos ezzel szemben voltak páran, akiknek csak a felszerelése érkezett meg Brassóba, a Titán szív és lélek viszont nem. Remélem, hogy ezek a fiúk megtalálják majd ezeket a szeredai hotelszobájukban és nem kell Fehérvárig visszautazni ezért. Sajnos így sikerült a túra első állomása és még két további nagyon kemény meccs áll előttünk.