Büntetőkkel nyert a KAC Future Team

  • 2023.08.27. 00:00
  • KCS

Első felkészülési meccsén két gólos hátrányt dolgozott le a FEHA19 a KAC Future Team ellen, végül büntetőkkel a vendégek nyerték az összecsapást.

FELKÉSZÜLÉSI mérkőzés
2023.08.26. SZOMBAT / 19:00
FEHA19
vége
2:3
(0:1, 1:1, 1:0, 0:1)
Nézőszám: 47
KAC Future Team
Székesfehérvár / Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok C pálya
Vezette: Haszonits, Németh M., Kis-Király, Szabó D.
FehA19
Márkus (Melnichuk) - Racsinszkij, Kosinszkij, Hazeldine, Falus, Csollák, Bogesic, Bajkó, Salamon - Szita, Nádor, Blasko, Dobos, Fekete, Dézsi, Zezelj, Keceli, Németh, Farkas I., Alapi, Balasits. Vezetőedző: Anatolij Bogdanov.
KAC Future Team
Sicher (Kropiunig) - Tavželj, T. Klassek, Slibar, Smolnikar, Walder, Malle, Wadel, Böhs - S. Klassek, N. Kramer, Sunitsch, Šiftar, L. Waschnig, Slivnik, Lippitsch, Burgar, List, M. Kramer, Lamereiner
Gólszerzők: Csollák (36'), Németh (50'), ill. S. Klassek (22', 65'/PS), List (3')
A találkozó szinte ideálisan indult osztrák ellenfelünk számára, mindössze 133 másodperc telt el, amikor a 16 éves Sebastian List, aki életében először játszott a Future Teamben, első korongérintésével, első cseréjében megszerezte a korai vezetést csapatának. A második harmad elején Stefan Klassek megduplázta a piros-fehérek előnyét, azonban számos hazai helyzetet figyelhettünk, nem túlzás, hogy a Klagenfurtot Michael Sicher és Ralf Kropiunig kapusok tartották meccsben, akik a 65 percet megosztva, összesen 47 védéssel zárták a mérkőzést. Csollák Márkó (36.) és Németh Zalán (50.) góljaival kiegyenlítettük az állást, de ennél is nagyobb problémát jelentett ellenfelünknek, hogy a csapatkapitányukat sérülés miatt elvesztették: Andrej Tavželjt kórházba kellett szállítani, és hosszú  kihagyás vár rá az első hírek szerint. A fiatal piros-fehérek védőjük nélkül is - a védők átlagéletkora 18,0 évre csökkent - jól védekeztek, így a döntés végül a büntetőpárbajban dőlt el, amelyben Stefan Klassek szavatolta a piros-fehérek első előszezoni győzelmét. A mieink biztató teljesítményt nyújtottak első tesztmeccsükön a felkészülésben előrébb tartó ellenféllel szemben.