Bravúros fordítás Ausztria ellen

  • 2015.04.09. 21:13
  • FehervárAV19
 Első felkészülési mérkőzésén kétgólos hátrányt dolgozott le Magyarország az Ausztria elleni, idegenbeli fellépésén. A mieink 4-2-re győztek.
Ausztria – Magyarország 2–4 (2–0, 0–1, 0–3) 
Bécs, 2750 néző. vezette: Erd, Siegel, Hofstätter, Johnston (mind osztrák) 
AUT: Madlener – Lembacher, Bacher, M. Geier, Herburger, Richter – Lindner, Schumnig, Lebler, Hundertpfund, Ganahl – Fechtig, Mitterdorfer, N. Petrik, Wukovits, Nageler – Kirchschläger, Reinthaler, Spannring, Huber, Woger. Szövetségi kapitány: Dieter Kalt
HUN: Rajna – Szirányi B., Metcalfe, Sofron, Hári, Bartalis – Kiss D., Gőz, Banham, Sarauer, Kóger D. – Pozsgai, Orbán, Magosi B., Nagy K., Benk – Berta, Mestyán, Tóth A., Hajós, Sárpátki. Szövetségi kapitány: Rich Chernomaz 

A magyar válogatott megilletődötten kezdett a magasabban jegyzett rivális ellen. A mieinknél csikorgott a gépezet, a fiúknak szemmel láthatóan problémáik voltak az egész héten gyakorolt új játékrendszer kivitelezésével. Csak a szerencsének és Rajna kapusnak köszönhettük, hogy nem húzott el három-négy góllal Ausztria. A második harmadra aztán Chernomaz kapitány elszánta magát a változtatásra, konzervatívabb taktikára állt át - és meg is lett az eredménye. A játékrész közepére kiegyenlítődött a játék képe, és Kóger révén szépítettünk is az álláson. A befejező húsz percre pedig olykor mezőnyfölénybe is kerültünk, és egy perc alatt meg is fordítottuk a meccset. A végén Benk üres kapura állította be a végeredményt.

Tanulságos és érdekes mérkőzést játszott nemzeti csapatunk, amely után minden valószínűség szerint legalább annyi új kérdés is felmerült a szakmai stábban, mint amennyire választ kaptak. Folytatás a hétvégén, a budapesti hokigálán.

Gólok: 
13:00 Ganahl (M. Geier, Mitterdorfer – 1–0) 
18:49 Herburger (Ganahl, Bacher – 2–0) 
31:34 Kóger D. (Banham, Sarauer – 2–1)
51:18 Metcalfe (2–2)
51:37 Hári (Bartalis, Banham – 2–3)
59:53 Benk (üres kapu – 2–4)

Fotó: www.icehockey.hu