Brassóban kezdjük a hosszú idegenbeli túrát

  • 2022.01.13. 11:43
  • Fehérvárav19

A tabella ötödik helyén álló Corona Brasov lesz az ellenfelünk holnap este.

Péntek este 18:30-kor a Corona Brasov Wolves ellen folytatjuk az Erste Ligát. A találkozót közvetítő linket egy órával a meccs előtt megosztjuk Facebook és Instagram oldalunkon!
 
A Brassó elleni legutóbbi idegenbeli meccsünkön jó teljesítményt nyújtottunk és csak annak köszönhette a Corona a győzelmet, hogy ügyesen kihasználták a hibáinkat, főleg a középső harmadban. Az első játékrészben 2:1-es vezetést szerzett a Brassó, majd a második harmadot 4:1-re nyerték. Az utolsó húsz percben derekasan küzdöttek a srácok és 1:2-re sikerült is megnyerni a záró periódust. A gólokat Németh Kristóf és Parragi Dániel mellett a duplázó Maxim Veshutkin szerezte. A végeredmény 7:4 lett a hazaiaknak. A sárga-kékek egyszer már Fehérváron is jártak ebben a szezonban, akkor viszont esélyt sem adva, 0:8-cal léptek le minket.
 
Ellenfelünk jelenleg az ötödik helyen áll az Erste Ligában, pontazonossággal a hatodik MAC-hoz képest. Eddig 30 találkozón 16 győzelmet szereztek, illetve háromszor hosszabbítás után és tizenegyszer rendes játékidőben kaptak ki. Legutóbb három nappal ezelőtt, hazai jégen fogadták a Győrt, akik ellen sima 5:0-s győzelmet ünnepelhettek. A csapat legjobb pontszerzője Radim Walchar 24 meccsen 42 ponttal (19+23).
 
A legutóbbi találkozásunk óta volt egy-két változás a brassói keretben: érkezett Buda Gábor a MAC U21-ből, Owen Williams a Swift Current Broncosból, Konstantin Chernyuk a Gornyakból, Cole MacDonald Oswiecimből és a csapat nélküli Chase Saber. Eközben távozott Denis Osipov és Brock Trotter is.
 
A Titánok a DVTK elleni játszottak utoljára a bajnokságban, ráadásul dupláztak a miskolciak ellen hazai jégen. Sajnos egyik találkozó sem sikerült a legjobban, mivel végül 4:8-as és 1:4-es vereségeket szenvedtünk. A fiúk már úton vannak Erdélybe, a cikk publikálásakor éppen Debrecenben végeznek átmozgató edzést, ami után tovább robognak Csíkszereda felé, ahonnan utaznak majd az éppen aktuális meccsekre.
 
Hajrá Titánok!