Banham és Sarauer magyar állampolgár lett

  • 2015.04.03. 17:12
  • FehervárAV19
 Letette állampolgársági esküjét Andrew Sarauer és Frank Banham.
 Péntek délután letette állampolgársági esküjét a Fehérvár AV19 két kanadai és most már magyar állampolgára Andrew Sarauer és Frank Banham. A Hiemer-ház báltermében megtartott eseményen ünnepélyes keretek közt előbb elmondták esküjüket játékosaink, majd dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere köszöntötte az újdonsült magyar állampolgárokat. A polgármester úr köszöntőjében elmondta, hogy két igazi sportemberrel, példaképpel gazdagodott országunk és sok sikert kívánt nekik a krakkói világbajnokságon.

Frank Banhamet, azaz mostantól Banham Ferenc Róbertet egész családja elkísérte a jeles eseményre. - Nagyon izgatott voltam, nagy megtiszteltetés ez nekem és a családomnak is - kezdte a 2012 óta a Volánban játszó támadó. - Már három éve itt élünk, a gyerekeim otthonuknak tekintik Fehérvárt. Mint családnak, nagyon izgalmas lehetőség ez számunkra.

Andrew Sarauer, aki Sarauer Andrásként tett állampolgári esküt, már alig várja, hogy tétmeccsen is bemutatkozhasson a magyar válogatottban. - Korábban már voltam a válogatott edzőtáborában és úgy láttam, kiváló játékosok alkotják a keretet. Próbálok majd az erősségeimre építeni és segíteni a csapatot, amiben csak tudom - nyilatkozta magyarrá lett centerünk.