Az első hazai bajnoki

  • 2022.09.22. 12:01
  • Fehérvárav19

A FEHA19 felnőtt csapata a Corona Brasov együttesét fogadja csütörtökön 18.30-tól.

Anatoli Bogdanov együttese már túl van egy mérkőzésen az Erste Liga idei kiírásában, a fehérvári fiatalok a Miskolc otthonában szerepeltek. Azon a találkozón bár a FEHA19-nek is megvoltak a helyzetei, az ellenfél hibáit jobban kihasználó DVTK 6-1-re nyert.

„Szerintem egy elég jó mérkőzést játszottunk a DVTK ellen. Megvoltak a helyzeteink, ezeknek a kihasználásában azonban mindenképpen javulnunk kell. A 6-1-es végeredmény nem tükrözte a meccs képét, nem játszottunk rosszul, de a lehetőségeinkkel jobban kell élnünk a jövőben. A fő hangsúly az elmúlt napokban a harmadokból kijövetel volt, valamint a csatárokkal együtt a góllövésre is próbáltunk fókuszálni, hatékonyabbak szeretnénk lenni, gól nélkül nehéz meccset nyerni.” – mondta a találkozó előtt Nagy Ákos, a FEHA19 csatára.Csütörtökön 18.30-tól  Brassó lesz a Fehérvár ellenfele a Raktár utcában. A Corona gárdájának ez lesz az első tétmérkőzése ebben a szezonban, így kérdés, hogy ez előny, vagy hátrány lesz-e a FEHA19-nek.

„Nehéz megmondani, hogy ez előny vagy hátrány nekünk, az biztos, hogy idén, ahogy az elmúlt években is jó csapatuk van. Nehéz ellenük játszani még hazai pályán is, de biztos, hogy mindent megteszünk majd a győzelemért.”

„Az első cserétől kezdve készen kell állnunk a mérkőzésre. A DVTK ellen jól kezdtünk, de ezt követően több hibát is vétettünk. Nem adtuk fel ezután sem, de a hátrány már túl nagy volt. Fiatal csapat vagyunk, mindegyik ellenfelünknek kihívás akarunk lenni, minden meccsen meg akarjuk nehezíteni a többi gárda dolgát. Éhesek vagyunk a sikerre. Kicsit strukturáltabb hokira lesz szükségünk a Brassó ellen, jobban kell segítenünk egymást a jégen, a pakkal jobban kell bánnunk. A góllövésben is fejlődnünk kell, hiszen egy lőtt góllal nehéz nyerni. Abban biztos vagyok, hogy egy tapasztalt, jó csapattal nézünk majd szembe csütörtök este. Talán segíthet az nekünk, hogy mi már túl vagyunk egy bajnokin, de csak saját magunkra akarunk koncentrálni. Mindig azzal a céllal lépünk jégre, hogy megnyerjük a találkozót. Jó mérkőzést várok, az eredménytől függetlenül 60 percen keresztül jó formát szeretnék látni a srácoktól, harcoljanak a pontokért.” – nyilatkozta a felnőtt csapat vezetőedzője, Anatoli Bogdanov.

A csütörtöki találkozóra, ahogy az egész szezonban is, a Hydro Fehérvár AV19 ICE-bérletei érvényesek, helyszíni jegyértékesítés nem lesz, de online az Eventim hálózatán keresztül lehet belépőt vásárolni 800 Ft-os jegyáron, a diákok, nyugdíjasok és a gyerekek ingyenesen látogathatják a mérkőzéseket a megfelelő okmány felmutatásával.