A Fradi elvitte a pontokat

  • 2022.11.19. 11:03
  • Fehérvárav19

A FEHA19 felnőtt együttese az FTC-Telekom gárdáját fogadta az Erste Liga pénteki játéknapján.

A két csapat szerdán a Magyar Kupában találkozott egymással, akkor a Ferencváros jobb helyzetkihasználásnak köszönhetően 5-1-re nyert Fehérváron. A pénteki mérkőzést aktívabban kezdte a Fradi, de az első veszélyes lövés Dobmayer nevéhez fűződött, Arany a botos kesztyűvel védett. Bátran játszott a FEHA19, és ennek meg is lett az eredménye, kicsivel több mint négy perc eltelte után Kiss Ádám fejezett be egy gyors akciót, 1-0. Nem sokáig tartotta hazaiak öröme, vendég akcióban Csollák maradt lent a sarokban, miközben a hazaiak hátvédje próbált talpra állni, Bán Károly mattolta Tóthot, 1-1. Csollák a társai segítségével tudta csak a jeget elhagyni. Kisvártatva a vezetést is megszerezte az FTC, Nagy Gergő volt eredményes közelről, 1-2. Kiegyenlítetté vált a játék a gyors gólváltást követően, majd a harmad derekén Alapi járt közel az egyenlítéshez, de Arany résen volt. Öt perccel a játékrész vége előtt újabb gólt szerzett a Ferencváros, Sailio szólózott a hazai harmadban, majd keresztpasszát Karmeniemi jutotta a kapuba, 1-3. A folyatásban emberelőnybe került Anatoli Bogdanov együttese, legközelebb Fekete Alex járt a gólhoz, de lövése éppen csak elszállt a jobb felső sarok mellett.

A középső harmad nem indult jól a hazaiak szemszögéből, középről Marca pontos lövése talált utat a kapuba. Ismét öt a négy ellen támadhatott a Fehérvár, de ezzel az előnnyel sem éltek a kék-fehérek. A harmad derekén Nagy Gergőtől csenték el a korongot a fehérvári fiatalok, de Alapinak és Dézsinek nem sikerült kihasználnia a helyzetet. A túloldalon Kreisz használt ki majdnem egy hazai eladott korongot, de Tóth védeni tudott. Négy és fél perccel a harmad vége előtt szépített a FEHA19, Cizas a kapuvas segítségével mattolta Aranyt, 2-4. Később Grin cselezgetett szépen, de próbálkozását védte lábbal Arany.

Nagy fehérvári ziccerrel és hazai fórral kezdődött a harmadik harmad, de sajnos Arany hárítani tudott, majd Dobmayer is megkínálta egy sistergős bombával a vendégek hálóőrét. Az idő múlásával kiegyenlítettebbé vált a a játék. Nem adták fel a FEHA19 fiataljai, Dobmayer újfent próbára tette Aranyt, majd a kipattanót Cizas a kapusba lőtte. Aktívan játszott a hazaiak légiósa, pár perccel később ziccerbe került, de ismét védeni tudott a fővárosiak kapusa. Hét perccel a találkozó vége előtt Csollák kiállítása miatt emberelőnybe került az FTC. Sajnos a vendégek éltek a lehetőséggel, Kestila talált be a rövid felsőbe Tóth válla felett, 2-5. A folytatásban már nem változott az eredmény, a kupa után a bajnokságban is nyert Fehérváron az FTC.

Anatoli Bogdanov: "Büszke vagyok a srácok teljesítményére. A vereség sosem jó dolog, de jól harcoltunk, mindenünket kitettük a jégre, jól felálltunk a kupameccs után. Talán az első harmadban könnyű gólokat kaptunk, a Fradi előnybe került, és nem tudtunk később felzárkózni. Összeségében egy jó mérkőzést láthattak a nézők, mindkét együttes keményen játszott, a Ferencváros ma jobb volt, gratulálok nekik. De a srácok büszkék lehetnek arra, ahogyan ma játszottak. Az utolsó meccs után ez kifejezetten kellemes élmény volt, vasárnap újabb esély, újabb ellenfél."

Fotók: Soós Attila