A Csíkszereda következik erdélyi túránkon

  • 2022.01.15. 14:00
  • Fehérvárav19

Jó formában lévő ellenféllel találkozunk ma este.

Ma 18:30-kor (magyar idő szerint 17:30) a Sportclub Csíkszereda ellen folytatjuk az Erste Ligát. A találkozó élőben követhető itt: https://liveevent.org/SportClub/485/live
 
A szezon legelső meccsét játszottuk a Szeredával és bár megszereztük a vezetést, sajnos öt percen belül fordult a kocka és végül 6:1-es vereséget szenvedtünk. Azóta egyszer már Székesfehérváron is találkoztunk velük, ahol egy kicsivel jobb teljesítményt nyújtva sikerült az utolsó harmadot 2:1-re megnyerni, illetve összesen négyszer is betalálni, viszont összességében így is 4:8-ra maradtunk alul. A hazai összecsapáson Nagy Ákos duplázni tudott, mellette Skakodub és Ambrus Csongor voltak eredményesek.
 
Mai ellenfelünk szintén jégre lépett tegnap. A Ferencváros együttesét fogadták az Erste Liga rangadóján. A három sorral játszó Fradi megnehezítette a hazaiak dolgát, de végül 4:1-re nyert a Csíkszereda, akik ezzel nyolcpontos előnyre tettek szert a tabella élén, mögötte a második helyen az Újpest és az FTC csatáznak a jobb pozícióért.
 
Decemberben és januárban összesen négy új játékos érkezett a Sportclubhoz. Jamie Milam, aki Miskolcon is megfordult már, a Fort Wayne Kometsből jött, Ben O’Connor a Cardiff Devilst hagyta ott a lehetőségért, Yevgeni Lapenkov a Herlev Eaglesből érkezett, míg Andrei Taratukhin a Füssentől tért vissza.
 
A Titánok tegnap Brassóba látogattak az erdélyi túra első állomásán. Jól kezdtük a mérkőzést, hiába talált be a hazai csapat már két perc után, innentől sikerült beszorítani ellenfelünket és szép támadásokat vezetve kiegyenlíteni még az első harmadban Kóger révén. A második harmad vége felé egy kisebb rövidzárlat után öt percen belül háromszor talált be a hazai együttes, ezzel eldöntve a meccset. A vége egy nagyarányú, 8:1-es vereség lett, azonban máris itt a lehetőség javítani a Szereda ellen.
 
Hajrá Titánok!