A bronzérem megszerzése a cél

  • 2023.03.17. 12:34
  • Fehérvárav19

A FEHA19 U16-os együttese pénteken megkezdi a bronzéremért folytatott harcát. Az ellenfél a Vasas együttese lesz.

Brodnik Andrej gárdája a Budapest Jégkorong Akadémia U15-ös csapata ellen kezdte meg a rájátszást. A két győzelemig tartó párharcot két találkozóból teljesítették a kék-fehérek. Az első összecsapás Fehérváron szoros eredményt hozott, 2-1-re nyert a FEHA19, míg a fővárosi mérkőzésen 5-2-re nyert Brodnik Andrej gárdája. A továbbjutás után az elődöntőben az Újpest várt a Fejér megyeiekre. A fővárosi lila-fehérek pályaelőnyről kezdhették a három sikerig tartó párharcot. Az első derbin 5-2-re nyertek, majd Székesfehérváron 5-0-ra győzött az UTE. A harmadik találkozón mindent megpróbálta a FEHA19 korosztályos csapata, de 4-3-as vereség lett a vége.

„Az első körben olyan párosítás volt, hogy azt meg kellett nyernünk. Jobb csapat vagyunk a fiatalabbik BJA gárdájánál, nem volt kérdés, ki jut tovább. Aztán jött az Újpest, amely kiváló együttessel rendelkezik ebben az évben. Hullámzó volt a teljesítményünk ellenük ebben a szezonban, voltak szoros találkozók is. Érdekes elődöntő volt, sajnos nem tudtunk teljes kerettel kiállni az UTE ellen. Ennek ellenére összességében jó munkát végeztünk, jól játszottunk, a srácok a végsőkig harcoltak minden mérkőzésen, kicsit több szerencsénk lehetett volna. Büszke vagyok az eddig elért sikereinkre, szép utat járt be a csapat az idény során, folyamatosan fejlődtünk. Most már a bronzpárharc lebeg a szemünk előtt." – mondta Brodnik Andrej.

A dobogó harmadik fokáról egy három győzelemig tartó párharc fog dönteni. A pályaelőny a FEHA19 mellett szól, az első összecsapásra pénteken 17.45-től kerül majd sor Székesfehérváron. A fővárosban vasárnap lépnek jégre a felek, majd a Raktár utcában szerdán játszanak a csapatok.

„A bajnokság élcsapatai mindannyian jó játékerőt képviselnek, nincs ez másképp a Vasas esetében sem. A párharctól azt várom, hogy küzdjünk egymásért, minden percben tegyük meg mindent a jégen, és ha a kemény munka meglesz, akkor azt eredmény is fogja követni. Meg akarjuk szerezni a bronzérmet."