A BJA csapatához látogat a FEHA19

  • 2022.09.30. 13:19
  • Fehérvárav19

Pénteken 18.40-től Anatoli Bogdanov együttese a Budapest Jégkorong Akadémia HC vendégeként lép jégre.

A FEHA19 egy nagyobb pofon után próbál talpra állni, hiszen hétköznap a Gyergyói HK 10-1-es verést mért a kék-fehérekre. Gyakorlatilag a találkozó első tíz perce eldöntötte a lényegi kérdéseket, hiszen Szilasy Zoltán együttese tíz perc alatt négy gólt rámolt be a fehérvári kapuba. A súlyos vereség után pénteken máris itt a javítási lehetőség. A Budapest Jégkorong Akadémia veretlen eddig a bajnokságban. Kangyal Balázs tanítványai a DAB ellen idegenben kezdték az új szezont egy sima, 6-2-es győzelemmel, majd hazai jégen fogadták a címvédő Csíkszeredát. Kiélezett találkozón hosszabbítás után a fővárosi gárdáé lett a bónuszpont. A legutóbbi fordulóban szintén a Vasas Jégcentrumban 6-4-re nyert a BJAHC a Brassó ellen.Különleges mérkőzés előtt áll Csollák Márkó, a FEHA19 hátvédje nyáron pont a budapesti csapattól igazolt a Raktár utcába.

„Nagyon izgatott vagyok a pénteki találkozó miatt, egy szoros mérkőzést várok, remélem mindenki odarakja magát a csapatból – mondta a Fehérvár játékosa. – Próbáljuk a Gyergyó elleni vereséget a hátunk mögött hagyni, előre nézünk, nem a vereséggel foglalkozunk már. Minél többet dolgozunk, annál jobban kifizetődik a munka, jönni fognak majd idővel a győzelmek és a pontszerzések.”

„Csináltunk jó dolgokat az előző mérkőzéseinken, ezeket nyilván tovább kell folytatni, tanulnunk kell tovább. Nagyon csúnya lett a legutóbbi találkozónk végeredménye, így védekezésben sokkal szervezettebbnek, élesebbnek kell lennünk. Remélem a kapusteljesítményünk is feljavul az általunk elvárt szintre. Senki nem mondta, hogy sétagalopp vár ránk, ismét nehéz szezon elé nézünk, türelmesnek kell lennünk, minden meccsen tanulnunk kell és napról napra egyre jobbá kell válnunk.” – tekintett előre Anatoli Bogdanov.

A találkozót az Erste Liga TV közvetíti majd.

Fotó: Soós Attila