DEAC – Titánok 5:0

  • 2022.02.21. 20:35
  • Fehérvárav19

Ma nem sikerült kifogni Hetényi eszén, holnap újra megpróbálhatjuk.

Titánok / Rájátszás -
2022.02.21 Hétfő / 18:00
DEAC
vége
5:0
(2:0, 2:0, 1:0)
Nézőszám: 210
Titánok
Debrecen / Debreceni Jégcsarnok
NÉMETH MÁRTON, MÁHR-STUMPF BONIFÁC, FÉNYI S. BARNABÁS, VINCZE PÉTER TAMÁS
DEAC
Hetényi (Gönczi) – Mazzag, Spirko, Kuleshov, Novotny, Turcotte, Sági, Molnár, Berta, Almási, Borbás, Kozma, Dalecky, Gőz, Klimek, Jakabfy, Kloz, Sándor F., Bogesic, Sándor B.
Titánok
Horváth (Szeles) – Mingazov, Dolinar, Reiter, Kóger, Molnár, Farkas, Nochta, Krasnican, Lundin, Ambrus Cs., Dudkin, Nagy, Keceli-Mészáros, Mayer, Alapi, Jábor, Csiszer, Fekete, Dézsi
Gólszerzők: Kuleshov (3), Gőz, Jakabfy
Kiállítások: 6 perc ill. 2 perc
A DEAC igazi playoff tempóval kezdett ellenünk az Erste Liga rájátszásának selejtezőjében. Ez olyannyira bejött, hogy 20 másodperc sem telt el, egy kapu mögül visszatett korongot Kuleshov bombázott a kapunkba. A kezdeti megilletődés után kezdett kiegyenesedni a pálya, tudtunk egy-két szebb támadást vezetni és akár gólt is szerezhettünk volna. A harmadik percben Dalecky ült ki magas botért, de az előnnyel nem tudtunk élni, a DEAC többször is megtartotta a korongot és megölte az időt. A 9. percben újabb előny következett, itt nagyobb lehetőségeink is adódtak, a legnagyobbat Ambrus hagyta ki, illetve Hetényi védte. Négy perccel a játékrész vége előtt ismét Kuelshov villant és megduplázta csapata előnyét. A vége előtt még Alapi és Mayer vezetett egy szép támadást, előbbi lövését a debreceni kapus megfogta, utóbbi pedig érkezett a kipattanóra, de nem tudtak túljárni Hetényi eszén.
 
A hazaiak nem vették le a lábukat a gázról, ahogyan az első játékrészben, úgy most is nagyon hamar betaláltak. Kuleshov klasszikus mesterhármasával már 3:0-ra vezetett ellenfelünk. A góltól mintha kicsit felébredtünk volna, elkezdtünk veszély támadásokat vezetni és 10 perc leforgása alatt három tiszta ziccert dolgoztunk ki. Előbb Keceli nem találta el a kaput egy 3 az 1 elleni szituációban, majd Lundin lőtte Hetényibe a ziccerét. Ezek után Dudkin is helyzetbe került, de a tiszta lövés helyett a passzt választotta, amit a védők lelestek. A kihagyott helyzetek megbosszulták magukat és a harmad 12. percében Gőz Balázs 4:0-ra alakította az eredményt. Előtte Dalecky ment köröket a harmadunkban, passza pedig szinte üres kapura találta a magyar védőt. A harmadik harmadot 48 másodperc előnnyel kezdhetjük, miután a játékrész vége felé Berta bottal lökésért kapott büntetést.
 
A harmadik játékrészben komoly mezőnymunka folyt és bár 15:9-re vitte a kapuralövéseket a DEAC, a játék összképén nem látszódott annyira a fölényük. Továbbra is kialakítottuk a helyzeteket, de egyszerűen Hetényinek nem tudtunk gólt lőni, bármit is csináltunk. A hazaiak még három perccel a vége előtt lőttek még egy gólt, Jakabfy Sámuel állította be ezzel az 5:0-s végeredményt. Holnap 18:00-kor ismét nekiugrunk a feladatnak!
 
Anatoli Bogdanov, vezetőedző: „Először is meg kell említenem, hogy a Debrecen remekül játszott ma, komoly csapat, még komolyabb kapussal. Összességében úgy hiszem, hogy nem ment úgy igazán nagyon félre semmi sem. Annyi az egész, hogy sok játékosunk régen, vagy még egyáltalán nem játszott playoff hokit, főleg nem a felnőtt mezőnyben. Rosszul kezdtünk, hamar vezetést szerzett a DEAC, majd a harmad végén is betalált. Pont ezek a pillanatok azok, amikor keményen kellene játszani. Az ilyen meccsek mind tapasztalati pontok a srácoknak. A holnap egy új nap, a rájátszásban mindegy, hogy nyersz, vagy kikapsz és hogy hány góllal. Új nap, új lehetőség és minden 0:0-ról kezdődik újra.”