Balogh Bencével bővül Akadémiánk stábja

  • 2023.05.23. 10:55
  • Fehérvárav19

Egykori fehérvári jégkorongozóval, Balogh Bencével bővül Akadémiánk stábja „Az iskolákkal való kapcsolattartás, a tanulmányi eredmények nyomon követése és az angol nyelv oktatása lesznek fő feladataim...”

„A pályafutásomat itt Székesfehérváron kezdtem és az Ifjabb Ocskay Gábor Jégkorong Akadémián töltöttem teljes egészében az utánpótlás korosztályokat végig járva. - kezdte Balogh Bence - 2015-ben kaptam először lehetőséget az akkor még Fehérvár II. (később Fehérvári Titánok) csapatában az anno MOL Ligának, ma már Erste ligának hívott magyar felnőtt bajnokságban. 2021-ig játszottam fehérvári színekben, majd az Újpest csapatához igazoltam, ahol két szezont töltöttem és az idei bajnokságot végéig játszottam.

2015-ben felvételt nyertem a Károli Gáspár Református Egyetem osztatlan tanárképzésére, ahol a jégkorong pályafutásommal párhuzamosan nappali tagozatos hallgatóként, angol-német szakos középiskolai tanári mesterdiplomát szereztem.”

Oktatási referensként Bence elsődleges feladata az iskolákkal való kapcsolattartás, valamint a sportolók tanulmányi eredményeinek nyomon követése lesz. Fontos, hogy az újonnan érkező játékosok beiskoláztatásával kapcsolatos ügyintézés, a szülők, az iskolai tanárok, a kollégiumi tanárok, nevelők közötti kapcsolattartás és összeköttetés gördülékenyen menjen. További kiemelt feladata lesz az angol nyelv oktatása és fejlesztése minden korosztályban.   

„Véleményem szerint az akadémia legnagyobb előnye, hogy itt a korosztályokat végig járva egészen a magyar profi első osztályig juthatnak el a játékosok a rendszeren belül maradva. Ez egy hatalmas kihívás, de egyben remek lehetőség arra, hogy profi jégkorongozó válhasson belőlük. Látni kell azonban, hogy nem mindenki juthat el odáig és azok közül is, akik eljutnak, nem mindenkiből lesz tartósan profi jégkorongozó. Emiatt szeretnék segíteni a fiatal játékosoknak abban, hogy megtalálják a civil életük céljait és céltudatosan a profi pályafutásra készülve, a tanulás által egy “B” terv kiépítésén is dolgozzanak az akadémián töltött éveik alatt”