A MAC HKB ellen zárjuk az alapszakaszt

  • 2022.02.18. 17:00
  • Fehérvárav19

Legutóbb sikerült legyőzni a fővárosi alakulatot.

Szombaton 19:00-kor a MAC HKB Újbuda ellen lépünk jégre az Erste Ligában, ezzel befejezve a bajnokság alapszakaszát. A meccs az Erste Liga TV-n lehet élőben követni.
 
A MAC ellen egész idényben volt keresnivalónk, hiszen az első találkozásunkkor két perccel a végső dudaszó előtt tudtak csak nyerni, akkor is 1:2-re. A székesfehérvári meccs után Budapesten is hasonló forgatókönyv játszódott le. A győztes találatot 19 másodperccel a vége előtt vitte be Dansereau, ami után levittük a kapusunkat és Schlekmann üreskapura állította be a 4:2-es végeredményt. A harmadik alkalommal már több örömünk volt a végén. Ragyogó első harmadot produkáltak a fiataljaink, 4:1-re vezettünk 20 perc után. A MAC kicsit közelebb tudott jönni, de végül 6:4-re nyertünk és tartottuk itthon a pontokat. A holnapi találkozón hasonló sikerekben reménykedünk.
 
Ellenfelünk az ötödik helyen áll a bajnokságban, egy pontos előnnyel a Brassóhoz képest. Ez nem is fog változni, mivel az erdélyiek már nem lépnek jégre az alapszakaszban, így a MAC sem előre, sem hátra nem léphet már. Az Újbuda tegnap Miskolcra utazott, ahol 3:2-s vereséget szenvedett. A legjobb pontszerzőjük Schlekmann Márk, aki a kanadai táblázaton az előkelő hetedik helyet foglalja el a maga 46 szerzett pontjával (21+25).
 
A Titánok újra jó formában vannak, tegnap újabb nagy skalpot szereztek, miután a negyedik alkalommal már sikerült legyőzni a Gyergyót. Rétfalvi duplázni tudott, majd a végjátékban emberhátrányba kerültünk, amit kihasznált a vendégcsapat. Ezzel 2:1-re győztük le a komoly erőt képviselő erdélyi együttest. Az alapszakasz végén Titánjaink legjobb pontszerzője Ambrus Csongor, ő 39 meccsen 30 ponttal vezeti a házi kanadai listát.
 
Hajrá Titánok!