15 éve nincs köztünk ifj. Ocskay Gábor

  • 2024.03.25. 00:00
  • FEHA19

2009. március 25-e fekete nap volt a magyar jégkorong és a fehérvári sport életében is, hiszen ezen a napon érkezett a tragikus hír, hogy elhunyt ifj. Ocskay Gábor.

Kiscsicsónak – ahogy sokan szólították – példátlan pályafutás áll a neve mellett, a válogatott mezt 186 alkalommal húzhatta magára. A nemzeti csapatot társaival együtt 2008-ban olyan magasságokba repítette Szapporóban, ahol még a magyar jégkorong nem járt, Pat Cortina irányításával feljutott a legjobbak közé, az A-csoportba a válogatott. Sajnos azonban a siker jutalmát, az elit-világbajnokságot már nem élhette meg Ocskay Gábor.

A 33 éves korában elhunyt támadó a klubhűség megtestesítője volt, hiszen az Alba Volánon kívül más csapat mezét nem öltötte magára, a kék-fehérekkel pedig szintén nagy utat járt be, hiszen a magyar bajnoki címek mellett az Interligában, a Kontinentális Kupában, majd az EBEL-ben is segítette szeretett egyesületét. Ifj. Ocskay Gábor megkerülhetetlen a magyar és a fehérvári jégkorong kapcsán, a csapat eddigi otthona azóta is az ő nevét viseli, ahogy az Ifjabb Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia és a FEHA19 fiataljai, valamint a Hydro Fehérvár AV19 jégkorongozói is nap mint nap próbálnak méltók lenni arra az örökségre, amit hagyott nekik a kiváló játékos. 

Fotó: Tóth Péter, www.fehervarav19.hu